Welkom op de webshop van de gezelligste bakwinkel in Rijssen!
Bakpakket Appel Lemoncurd Meringue taart
€ 8,80
De Appel-Lemoncurd Meringue Taart is een frisse en verfijnde combinatie van zoet en zuur. Deze taart bestaat uit een knapperige zanddeegbodem, gevuld met suiker gemengde appelblokjes. Na het bakken wordt de taart bedekt met een rijke laag lemoncurd, die zorgt voor een frisse smaak. Als finishing touch voeg je meringue toe, die je mooi goudbruin afbakt. Met ingrediënten uit het bakpakket en een paar toevoegingen van de supermarkt, creëer je een taart dat zowel in presentatie als in smaak indruk zal maken. Maak de taart een dag van tevoren voor de beste smaakbeleving!
9 op voorraad
Appel-lemoncurd Meringue taart
Inhoud van het bakpakket:
• 500 gram mix voor zanddeeg
• 100 gram mix voor schuimpjes
• 200 gram Lemon curd
Let op! De decoratie op de foto zit niet standaard in het pakket!
Wat heb je nodig van de supermarkt:
• 1 ei • 175 gram boter • 3 grote appels • 2 eetlepels suiker • 150 gram suiker
Recept voor de taart:
(1) Kneed een soepel zanddeeg van 500 gram mix voor zanddeeg met 175 gram boter en een derde van 1 ei. Bedek de bodem van een springvorm ( 26/28 cm) met het deeg, maak een opstaand randje van ongeveer 1,5 cm.
(2) Schil de appels en snijd ze in blokjes, meng suiker door de appels. Leg de appels op de deegbodem en bak dit samen ca. 40 minuten op ca. 175 graden ( tot het zanddeeg goudbruin van kleur is).
(3) Bedek na afkoelen de taart met een laagje lemoncurd
Recept voor de meringue:
(1) Mix 100 gram mix voor schuimpjes met 100 ml water en +/- 150 gram suiker tot een stevig schuim. Strijk de schuim over de lemon-curd en maak met behulp van een lepel mooie pieken in het schuim of spuit de schuim met behulp van een spuitmondje in rozetten op.
(2) Bak het schuim nog ca. 6 - 8 minuten op 220 graden (indien mogelijk alleen op bovenwarmte) zodat de schuim mooie bruine randjes krijgt of brand de schuim voorzichtig af met een cremebrulee-brander.
De mix voor schuim is in principe klaar voor consumptie omdat er geen rauwe eieren aan toegevoegd zijn.
Tip: maak de taart een dag voor consumptie!
Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.
Barcode | 2220000005893 |
---|---|
Merk |
Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.