Welkom op de webshop van de gezelligste bakwinkel in Rijssen!
Bakpakket Advocaat bokkenpootjestaart
€ 5,60
De Advocaat Bokkenpootjestaart is een feestelijke en smaakvolle taart die je eenvoudig thuis kunt maken. Met een bodem van eierwafels, een romige laag banketbakkersroom, en een bavarois met advocaat, is deze taart een ware traktatie voor liefhebbers van klassieke smaken. De bokkenpootjes, zowel in de vulling als als decoratie aan de rand, geven de taart een mooie, traditionele uitstraling. Hoewel het bakpakket de essentiële ingrediënten bevat, kun je met wat eenvoudige boodschappen uit de supermarkt en een dagje geduld een heerlijk zachte en smaakvolle taart bereiden die perfect is voor elke gelegenheid.
49 op voorraad
Advocaat Bokkenpootjestaart
Inhoud van het bakpakket:
- 100 gram banketbakkersroom koud
- 100 gram bavarois advocaat
- evt. bavaroisband
Let op! De decoratie op de foto zit niet standaard in het pakket!
Benodigdheden van de supermarkt:
- 1 pak eierwafels ( met blokjes, ook wel suikerwafels of sneeuwwafels genoemd)
- evt. advocaat
- 250 ml melk of water
- 1 pak gele bokkenpootjes (Paas editie)
- 500 ml slagroom
Werkwijze:
- Zet de bavaroisband aan de binnenkant van de springvorm.
- Bedek de bodem van een springvorm (ca. 24-26 cm) met de eierwafels. Zorg ervoor dat je de wafels ongeveer een halve centimeter van de rand laat.
- Vul de blokjes van de wafels naar wens met advocaat.
- Mix 100 gram banketbakkersroompoeder met 250 ml melk of water tot een romige pudding. Verdeel dit over de bodem van de eierwafels.
- Klop 500 ml slagroom (zonder suiker) stijf. Meng 125 ml lauw water met 100 gram bavarois advocaat. Spatel dit mengsel door de slagroom.
- Breng 1/3e van de bavarois aan op de wafel bodem. Druk de randen goed aan zodat de halve centimeter naast de wafels opgevuld wordt.
- Halveer de bokkenpootjes in de lengte. Je zult merken dat veel bokkenpootjes breken, dat is helemaal niet erg!
- Zet de bokkenpootjes rechtop aan de rand van de springvorm en druk ze ietsjes in de bavarois. Zorg ervoor dat de mooie kant van de bokkenpoot aan de buitenkant zit.
- Verdeel nu de overige bokkenpootjes over de bavarois.
- Vul de rest van de taart met de bavarois en laat de taart minimaal 1 dag opstijven in de koelkast. Na een paar uur is de taart wel stevig genoeg om te eten, maar dan zijn de bokkenpootjes nog te hard zodat je er geen mooie puntjes van kan snijden. Na een dag zijn deze bokkenpootjes iets zachter geworden en kan je dus de taart makkelijker snijden.
Barcode | 2220000005983 |
---|---|
Merk |
Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.