Welkom op de webshop van de gezelligste bakwinkel in Rijssen!
Cadeaupakket ‘Speculaashartjes’
€ 12,95
Met dit cadeaupakket maak je echte Rijssense speculaashartjes. Deze knapperige speculaasjes met een laagje glazuur en een toefje romige botercrème zijn niet alleen een feest voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen. Alles wat je nodig hebt om deze traditionele lekkernij te maken, zit in het pakket, op een paar ingrediënten na die je makkelijk in de supermarkt vindt.
11 in stock
Inhoud van het cadeaupakket:
- Speculaasmix
- Suikerbakkerspoeder
- Botercreme
- Steekvorm Hart
- 1 Spuitzak Middel
- Recept
Wat heb je nodig van de supermarkt:
- 350 gr roomboter
Snijd 200 gram boter door 500 gram speculaasmix. Voeg hier 50 ml water aan toe en kneed er een deegbal van. Laat dit minstens 2 uur in de koelkast staan, maar het liefst een hele dag. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dikte van ca 0,5 cm en steek er hartjes uit. Bak dit op een met bakpapier beklede bakplaat in een voorverwarmde oven ca. 15 - 20 minuten op een temperatuur van 145 - 150 graden Hetelucht. Bij gewoon onder en bovenwarmte ca 160 graden.
Laat de hartjes afkoelen. bewaar ze in een luchtdichte doos.
Meng 250 gram suikerbakkerspoeder met 2 tot 3 eetlepels water. Roer totdat er een dik glanzend glazuurtje ontstaat. Breng het evt. op kleur met enkele druppels kleurstof. (beginnen met 1 druppel) Bestrijk de hartjes met de glazuur. Laat dit aan de lucht drogen.
Bereid de mix voor botercreme zoals aangegeven op de verpakking, Voeg evt. een smaakstof (bv marasquin) toe. en voeg evt. kleurstof aan de botercreme toe.
Spuit de botercreme op het glazuur. (niet op het randje van de speculaas, dan wordt de speculaas snel zacht).
Van 500 gram mix voor speculaas maak je ongeveer 12-16 hartjes, afhankelijk van de dikte van de speculaasbodem en het formaat van de steekvorm.
Dit recept heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad
Merk |
---|
You must be logged in to post a review.
Reviews
There are no reviews yet.