Welkom op de webshop van de gezelligste bakwinkel in Rijssen!
Bakpakket Speculaas Mandarijnen Taart
€ 9,30
Breng de gezelligheid van de winterse avonden in huis met ons heerlijke Speculaas Mandarijnen Taart Bakpakket! Perfect voor Sinterklaas of een knusse verjaardag, dit pakket biedt alles wat je nodig hebt om een verrukkelijke taart te maken die je gasten zal verrassen.
Combineer de kruidige smaken van speculaas met de frisse smaak van mandarijn. Met eenvoudige stappen en een paar extra ingrediënten uit de supermarkt, maak je een prachtige taart die niet alleen heerlijk is, maar ook indruk zal maken.
Organiseer je eigen bakfeestje en geniet samen van het proces en de heerlijke resultaten. Haal het bakpakket in huis en maak van deze winteravonden iets bijzonders!
8 op voorraad
Speculaas Mandarijnen Taart
Inhoud van het bakpakket: • 500 gram speculaasmix • 100 gram bavarois mandarijn • 50 gram smeltchocolade puur • Evt. bavarois band
Nodig van de supermarkt: • 100 gram ongezouten roomboter (halve verpakking) of 200 gram voor alles • 500 ml slagroom
Bereidingswijze:
- Voor dit recept heb je 250 gram speculaasmix nodig. Met de rest van het deeg kan je speculaasjes of kruidnoten bakken.
- Kneed 250 gram speculaasmix met 100 gram roomboter en 25 ml water tot een soepel deeg.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het minimaal 2 uur rusten in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 160 graden (boven-onder warmte).
- Bekleed een springvorm met bakpapier.
- Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed hiermee de bodem van de springvorm.
- Bak het speculaas in 20-25 minuten gaar. Let op! Als het speculaas warm is, is het nog zacht.
- Klop 450 ml slagroom zonder suiker. Meng 100 gram bavaroispoeder met 100 ml water. Spatel dit mengsel door de slagroom.
- Pak de springvorm met de speculaasbodem erbij. Bekleed de binnenrand van de springvorm met bavaroisband.
- Schep de bavarois in de springvorm de strijk het glad af.
- Laat de taart minimaal 2 uur opstijven.
- Verwarm de laatste 50 ml slagroom en meng dit met de smeltchocolade. Voeg evt. een klein klontje roomboter toe voor extra glans.
- Giet de ganache (slagroom + chocolade) voorzichtig over de taart en strijk het glad.
- Laat de taart verder opstijven in de koelkast en genieten maar!
Heb je een leuke foto van je baksel? Deel hem op de Facebook groep 'Bakken met Cookingathome'. Heb je geen Facebook maar wil je hem toch delen? Stuur de foto dan naar fotos@cookingathome.nl.
Barcode | 222000016393 |
---|---|
Merk |
Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.