Welkom op de webshop van de gezelligste bakwinkel in Rijssen!
Bakpakket Skitaart
€ 15,85
Begin met een knapperige zanddeegbodem en vul deze met een romige banketbakkersroom, gevolgd door een frisse laag vlaaifruit. Top af met een luchtige bavarois en versier met zelfgemaakte schuimpjes voor een extra feestelijk effect. Deze heerlijke taart is een gegarandeerde hit op elke tafel! Volg de duidelijke stappen van het recept en geniet van je zelfgebakken meesterwerk.
1 op voorraad
Bakpakket Skitaart Inhoud van het bakpakket: • 500 gram mix voor zanddeeg • 100 gr mix voor banketbakkersroom (bakvast) • 100 gram mix voor schuimpjes • 100 gram bavarois yoghurt-kers • 1 pot vlaaifruit Aarts Kers
Optioneel: • 1 Spuitzak Groot wegwerp
Verder nodig: • 175 gr roomboter • 1 losgeklopt ei • 500 ml melk • 500 ml slagroom • 150 gr fijne suiker • Springvorm 26 cm
Werkwijze:
- Kneed 175 gram boter met twee-derde van een ei tot een soepel deeg. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Bekleed de bodem en een randje met het zanddeeg.
- Mix 100 gram bakvaste banketbakkersroom met 250 ml melk tot een romige pudding en verdeel dit over de bodem.
- Bak de bodem op boven- en onderwarmte in ca. 45 minuten op 175 graden tot de randjes goudbruin zijn.
- Mix 150 gram fijne kristalsuiker met 100 gram mix voor schuim en 100 ml water in ca. 5 minuten tot een stevige massa. Schep deze massa in de spuitzak, knip er een klein puntje af en spuit strepen schuim van 0,5 cm dikte op de bakplaat. Bak het schuim in ca 50 min op 95 graden gaar/droog. Breek of snijd de strookjes schuim in korte stukjes en bewaar het in een trommel. Bedek de taart kort voor consumptie met de schuimreepjes.
- Verdeel de kersenvulling over de taartbodem. Zelf hebben we de hele pot gebruikt, maar dit kan je ook minderen.
- Klop 250 ml slagroom zonder suiker. Meng 50 gram mix voor bavarois met 50 ml water en spatel dit door de slagroom. Breng de bavarois bolvormig aan op de fruitvulling.
- Bedek de taart met de schuimstukjes.
Het team van Cookingathome wenst je veel bakplezier en eet smakelijk.
Heb je een leuke foto van je baksel? Deel hem op de Facebook groep 'Bakken met Cookingathome'. Heb je geen Facebook maar wil je hem toch delen? Stuur de foto dan naar fotos@cookingathome.nl.
Barcode | 2220000005912 |
---|---|
Merk |
Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.