Bakpakket Paas rondokoeken

 19,50

Bak zelf luxe rondo’s met een chique twist!
Met dit complete bakpakket maak je 12-16 ambachtelijke rondo’s met een zanddeegbodem, romige vulling van amandelspijs en banketbakkersroom, en een vrolijke spiegelbol van banaanbavarois.

In het bakpakket zit een mix voor zanddeeg, spijs, banketbakkersroom, bavaroispoeder, mirror glaze en kleurstof. Jij hoeft alleen nog slagroom, melk, ei en boter toe te voegen.

🎨 Liever een andere smaak bavarois? Laat het weten bij het afrekenen van je bestelling!

Let op: je hebt rondoringen en een siliconen bolletjesvorm nodig (SF002 of SF003).

➡️ Bestel nu en verras jouw bezoek met jouw zelfgemaakte showstopper!

Uitverkocht

Artikelnummer: bakpakket-paas-rondokoeken Categorieën: ,

**Let op! Om rondo's te maken heb je wel rondoringen nodig!

Inhoud van het bakpakket 12-16 rondo's:

  • 500 gram zanddeeg
  • 100 gram amandelspijs
  • 100 gram banketbakkersroom bakvast
  • 1 potje mirror glaze neutraal
  • Kleurstof geel
  • 100 gram bavarois banaan (wil je liever een andere smaak? Vermeld dit in de opmerkingen en we vervangen hem!)

Nodig van de supermarkt:

  • 1 ei
  • 175 gram roomboter
  • 250 ml melk
  • 500 ml slagroom

Verder nog nodig:

  • rondoringen
  • siliconen bolletjes vorm (SF002 voor 8cm rondoring of SF003 voor 7cm rondoring)

Werkwijze voor 10-16 rondo's:
(1) Maak een deeg van 500 gram zanddeeg, 2/3e losgeklopt ei en 175 gram boter. Laat dit 2 tot 24 uur in de koelkast rusten.
(2) Klop 500 ml slagroom zonder suiker
(3) Meng 100 gram bavaroispoeder met de aangegeven hoeveelheid water. Let op: doe dit pas als de slagroom al geklopt is! Spatel het bavaroismengsel door de slagroom.
(4) Doe de bavarois in de siliconen bolletjes vorm. Laat dit een nacht bevriezen in de vriezer. Wil je meer dan 6 bolletjes? Als de bolletjes bevroren zijn kan je ze eruit halen en bewaren in een bakje in de vriezer. Zo kan je de mal opnieuw gebruiken voor de rest van de bavarois. Met 1 bakje bavarois kan je 10-12 bolletjes maken.

(5) Rol het deeg uit tot een plak van ca. 1 cm dikte. Steek met de uitsteker rondjes deeg uit en leg deze in de rondoringen.
(6) Verwarm de oven voor op 175 graden.
(7) Meng 100 gram banketbakkersroom met 250 ml melk of water.
(8) Versnipper de amandelspijs en meng dit door de banketbakkersroom.
(9) Verdeel dit mengsel over de rondokoeken.
(10) Bak de rondo's op ca. 175 graden ca. 25 -30 minuten, tot de rondo’s goudbruin van kleur zijn.

(11) Als de rondo's goed afgekoeld zijn en de bolletjes bevroren zijn kan je ze op de dag van gebruik opmaken. De bolletjes leg je op de rondo's.
(12) Schep een beetje mirror glaze uit het potje. Verwarm het kort op een lage stand in de magnetron zodat het wat vloeibaarder wordt. Halverwege kan je evt. een kleurstof toevoegen. Als het goed vloeibaar is kan je de spiegel over de bolletjes gieten. Een andere manier is om de bevroren bolletjes in de spiegel te dopen, op deze manier kan je de spiegel strakker opmaken. Decoreer naar eigen smaak!

Heb je teveel deeg of amandelroomvulling? Dan kun je dit prima in koelkast of diepvries bewaren.
De rondo’s zijn direct na het bakken “bros” of zelfs hard, na een dag worden ze heerlijk smeuïg.
De rondoringen afwassen met schoon water, zonder afwasmiddel!

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.

Merk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bakpakket Paas rondokoeken” te beoordelen