Bakpakket Appel Lemoncurd Meringue taart

9,54

Excl. BTW: 8,75

Excl. BTW:
8,75
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaHB760

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • Zanddeeg 500 gram
  • Lemon curd 200 gram
  • Mix voor schuimpjes 100g
Omschrijving

Appel-lemoncurd Meringue taart

Inhoud van het bakpakket:
• 500 gram mix voor zanddeeg • 100 gram mix voor schuimpjes
• 200 gram Lemon curd

Let op! De decoratie op de foto zit niet standaard in het pakket!

Wat heb je nodig van de supermarkt:

• 1 ei • 175 gram boter • 3 grote appels • 2 eetlepels suiker • 150 gram suiker

Recept voor de taart:

(1) Kneed een soepel zanddeeg van 500 gram mix voor zanddeeg met 175 gram boter en een derde van 1 ei. Bedek de bodem van een springvorm ( 26/28 cm) met het deeg, maak een opstaand randje van ongeveer 1,5 cm.

(2) Schil de appels en snijd ze in blokjes, meng suiker door de appels. Leg de appels op de deegbodem en bak dit samen ca. 40 minuten op ca. 175 graden ( tot het zanddeeg goudbruin van kleur is).

(3) Bedek na afkoelen de taart met een laagje lemoncurd

Recept voor de meringue:

(1) Mix 100 gram mix voor schuimpjes met 100 ml water en +/- 150 gram suiker tot een stevig schuim. Strijk de schuim over de lemon-curd en maak met behulp van een lepel mooie pieken in het schuim of spuit de schuim met behulp van een spuitmondje in rozetten op.

(2) Bak het schuim nog ca. 6 - 8 minuten op 220 graden (indien mogelijk alleen op bovenwarmte) zodat de schuim mooie bruine randjes krijgt of brand de schuim voorzichtig af met een cremebrulee-brander.

De mix voor schuim is in principe klaar voor consumptie omdat er geen rauwe eieren aan toegevoegd zijn.

Tip: maak de taart een dag voor consumptie!

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder