Bakpakket Bitterkoek Petit Four

8,99

Excl. BTW: 8,25

Excl. BTW:
8,25
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaHB107

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • Mix voor botercreme 100 gram
  • Callebaut Chocolade Puur zonder tempereren 150gr.
  • Bitterkoekjesspijs
Omschrijving

**Petit-Fours van Bitterkoekjes

Let op: bitterkoekjesspijs verkopen we alleen vanuit de diepvries, verzending daarom alleen in overleg!

Inhoud van het bakpakket (ca. 20st.)
- 200 gram bitterkoekjesspijs
- 100 gram mix voor botercreme
- 150 gram smeltchocolade puur (anti tempereer)
- evt. 2 spuitzakken Groot

Overige benodigdheden:
-
20 gram eiwit
- 150 gram roomboter
- 100 ml water

Werkwijze:

Kneed het eiwit met de hand of met een mixer met vlinderhaken door de spijs. Meng naar wens nog een extra scheutje amaretto door het mengsel.
Schep het mengsel in een spuitzak. Knip een puntje van de zak en spuit dopjes van 2 cm doorsnee op een met bakpapier beklede bakplaat.
Maak een schone theedoek nat, vouw hem dubbel en span hem tussen je beide handen. Sla hiermee een paar keer zacht op de bolletjes. Bak de koekjes in ca. 15 minuten gaar op 180 graden.

Klop de boter zacht. Maak de mix voor botercreme aan met 100 ml water of koffie en klop het in 8 minuten tot een luchtige creme. Voeg evt een extra smaak toe.
Doe de creme in een spuitzak met gladde spuitmond. (of knip een puntje van de zak)
Spuit een dot creme op het bitterkoekje
Zet de bitterkoekjes ca 1 uur in de diepvries om de botercreme goed af te laten koelen. (dit vergemakkelijkt het dompelen in de chocolade straks).

Smelt de pure chocolade au-bain-marie. Dompel de bitterkoekjes met het toefje botercreme in de chocola. Garneer naar keuze (zie boven)

Variatietips voor de botercreme:
100 ml water vervangen door 100 ml koude koffie
Een deel van het water vervangen door likeur naar keuze
Extra smaak aan creme toevoegen zoals bakvaste advocaatvulling, salted caramel of gemalen hazelnoot

Tips voor garnering:
Smelt 50 gram smeltchocolade wit of smeltchocolade caramel en spuit sliertjes over de donkere chocolade.
Strooi kokos over de chocolade
Garneer met suikerbloemetjes, pareltjes, sprinkles of moccaboontjes
Vervang de pure chocoladedip ook eens door gebakglazuur aardbei, kers, banaan of advocaat

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder