Bakpakket Chocoladebolletjes met bavarois en biscuit

8,34

Excl. BTW: 7,65

Excl. BTW:
7,65
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaHB119

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • Callebaut Chocolade Puur zonder tempereren 300gr.
  • Biscuit mix 250 gram (NEW)
Omschrijving

Inhoud voor het bakpakket:
- 300 gram smeltchocolade puur (anti-tempereer) (voor dit recept heb je 200 gram nodig)
- 250 gram biscuitmix (voor dit recept heb je 175 gram nodig)
- 100 gram bavarois (smaak naar keus)
- evt. 1 wegwerp spuitzak groot

Verder nog nodig:

  • 500 ml slagroom
  • 2 eieren
  • Bakplaat met bakpapier
  • Siliconen bolletjes vorm (minimaal 5 cm)
  • Spuitmondje (bijv. 2D of 1M)

Werkwijze; 1. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron op laag vermogen. Smeer met behulp van een lepel chocolade aan de binnenkant van de bolletjes. De chocolade zal iets teruglopen. Als je de mal af en toe kantelt zal de chocolade zich beter verspreiden.

  1. Zet de mal in de koelkast. Dit proces moet je in 2 x doen als je 1 siliconen vorm heb. Heb je er 2 dan kan je de 12 bakjes in 1x maken. Zorg dat je een heel klein beetje chocolade bewaard om straks de bakjes stevig te kunnen laten staan.
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix 175 gram mix voor biscuit met 2 eieren en 40 ml water voor 10 minuten op de hoogste stand. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakplaat met bakpapier. Bak op 170 graden in ca 12 minuten gaar. Laat even afkoelen en steek 12 rondjes uit die in de bakjes passen.
  3. Klop 500 ml slagroom zonder suiker. Meng de bavaroismix 100 ml water. Spatel dit papje door de slagroom Schep de bavaroise in een spuitzak met spuitmondje.
  4. Smelt de overgebleven chocolade opnieuw. Duw de chocoladebakjes voorzichtig uit de mal. Leg een druppel chocolade op een vel bakpapier en duw hierop een bakje. Doe dit met alle bakjes op dezelfde manier. Op deze manier krijgen de bakjes een ‘voetje’ en blijven ze makkelijker staan.
  5. Spuit een klein beetje bavaroise in de bakjes. Leg hierop een plakje bischuit. En spuit tenslotte een mooie toef bavaroise. Versier met deco naar keuze.

Tip; wil je een snellere variant. Vervang dan de biscuit voor lange vingers of andere koekjes

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder