Bakpakket Irish Coffee Taart

15,21

Excl. BTW: 13,95

Excl. BTW:
13,95
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaHB788

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • Bavarois Irish Coffee 100 gram
  • Nocciolata Pralinevulling Nutella 200g
  • Hardwenerdeeg mix
  • Biscuit Mix Chocolade 330 gram
Omschrijving

Inhoud van het bakpakket Irish Coffee Taart:

• 250 gram mix voor hardwenerdeeg

• 330 gram chocolade biscuitmix

• 200 gram Nutellavulling

• evt. Bavaroisband

• 100 gram bavarois Irish Coffee

Wat heb je nodig van de supermarkt:

• 4 eieren • 750 ml slagroom
• 40 ml wiskey
• evt. mokkaboontjes als decoratie

Wat heb je verder nodig:

• Water

• Deegroller

• Springvorm 24-26 cm

Recept:

(1) Kneed een deeg van 250 gram mix voor hardwenerdeeg met 35 ml water.

(2) Rol dit deeg uit tot een dunne plak en bedek hiermee een springvorm van 24 of 26 cm. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.

(3) Bak de taartbodem in ca. 15 - 20 minuten in een voorverwarmde oven van ca.175 graden tot de bodem goudbruin van kleur is. Haal de taartbodem uit de vorm en dek hem af.

(4) Mix 330 gram biscuit met 70 ml water en 4 eieren in ca. 10 minuten tot een luchtige massa. Bak het biscuit in dezelfde springvorm in ca. 25-30 minuten gaar.

(5) Snijd het biscuit na afkoelen horizontaal door. Bewaar de helft in de vriezer voor de volgende taart of gebruik dit voor de bodem van een bokkepootjestaart.

(6) Klop 500 ml slagroom zonder suiker stijf. Meng 100 gram bavaroispoeder met 60 ml water en 40 ml wiskey. Spatel dit mengsel door de slagroom.

Opbouw van de taart:

(1) Leg de hardwener bodem terug in de springvorm.

(2) Bekleed de rand van de springvorm met bavaroisband.

(3) Bedek de hardwenerbodem met een laagje Nutellavulling en bedek het daarna met de helft van de bavarois.

(4) Snijd een rand van 1 -2 cm rondom van de biscuitplak af. Leg het resterende rondje in het midden van de taart.

(5) Vul de overgebleven rand op met bavarois en strijk de rest van de bavarois over de biscuitplak, zodat de bovenkant gelijk wordt.

(6) Klop 250 ml slagroom met suiker stijf en spuit royale toeven op de taart. Garneer naar wens met chocolade.

Veel bakplezier toegewenst en eet smakelijk!

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder