Bakpakket Regenboog Taart

18,64

Excl. BTW: 17,10

Excl. BTW:
17,10
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Model:
CaHB792

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • FunCakes Mix voor Swiss Meringue Botercrème 400g
  • PME Rainbow Cake Kleurstof Paste Set/7
  • Klopschuimpoeder mix 200 gram
  • Biscuit mix 250 gram (NEW)
Omschrijving

Regenboog taart
Inhoud van bakpakket:
- 250 gram mix voor biscuit
- 200 gram mix voor klopschuim
- 400 gram mix voor swiss meringue
- Setje Rainbow Colors van PME (7 kleuren in 1 setje)
- evt. 3 wegwerp spuitzakken middel + 1x groot

Optioneel/ zelf toevoegen:
- Spuitmondjes (bijv. 1M of 2D)
- Sprinkles ter decoratie (zelf toevoegen inde webshop)

Wat heb je verder nodig:
- 440 gram ongezouten roomboter
- 3 eieren
- 100 ml melk
- bakpapier en bakplaat (ca. 30x40 cm)
- liniaal

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden onder en boven warmte.

  2. Mix 250 gram mix voor biscuit met 55 ml water en 3 eieren voor ca. 10 minuten tot een luchtige massa.

  3. Verdeel het beslag over 6 schaaltjes (a 75 gram). Voeg aan elk deel beslag een beetje kleurstof toe en meng het er met behulp van een spatel goed doorheen.

  4. Vouw een vel bakpapier twee keer dubbel, maak op deze manier scherpe vouwen in het papier en leg het daarna (weer uitgevouwen) op de bakplaat. Je ziet nu een + op het papier.

  5. Verdeel op de 4 ontstane vakken 4 kleuren beslag ( zie foto's) en bak dit op 170 graden in ca 10 minuten gaar.

  6. Leg een nieuw vel (vooraf gevouwen) bakpapier op de bakplaat en bak de twee laatste vierkantjes gekleurd biscuit.
    PS. Als je over twee grote bakplaten beschikt zou je dit proces ook in 1 x kunnen bakken op hetelucht stand 160 graden. Let wel; gewoon onder en boven warmte geeft doorgaans een mooier bakresultaat!

  7. Snijd elk gekleurd vierkant netjes bij tot ze allemaal even groot zijn ( ca 15x15 cm)

  8. Verwerk de boter op kamertemperatuur! Meng 200 gram mix voor swiss meringue met 140 ml warm kraanwater. Klop het met de mixer op de hoogste stand voor ca. 8 minuten. Voeg de ongezouten boter toe in porties van 50 gram per keer. Mix het nogmaals ca. 8 minuten tot het een gladde crème is geworden.

  9. Sorteer de kleuren van de biscuitplakken hoe je het graag wilt hebben.

  10. Bestrijk de onderste plak biscuit met een laagje crème. Leg er een volgende plak biscuit op en daarop weer een laagje crème. Herhaal tot de laatste plak biscuit. Hierop hoeft geen crème meer.

  11. Meng 150 gram mix voor klopschuim met 110 ml melk en 110 ml water. Klop dit voor ca. 10 minuten totdat je een luchtige creme hebt. Gebruik ca. 2/3e deel van de klopschuim om de taart af te strijken.

  12. Verdeel de overige crème in 3 porties en kleur ze met wat kleurstof. Doe spuitmondje 1M of 2D in de grote spuitzak.

  13. Schep elke kleur in een kleine spuitzakje en knip een puntje af. Kies 3 kleurtjes (zakjes) die je samen in de grote spuitzak doet.

  14. Decoreer je taart eventueel met wat leuke sprinkles of ander deco materiaal

Eet smakelijk!

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.

Heb je een leuke foto van je baksel? Deel hem op de Facebook groep 'Bakken met Cookingathome'. Vond je het bakpakket een succes of juist niet? Laat een review achter voor je medebakkers op de website.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder