Cookie Mold 25 Jubileum

5,95 4,95

Excl. BTW: 4,09

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
L42
Merk:
Cookingathome

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Benodigdheden:

  • - smeltchocolade puur en wit of gekleurde candymelts
  • - oreokoekjes of andere koekjes/vulling
  • - evt. penseel of wegwerp spuitzak

Algemene werkwijze chocolade smelten:

  • Magnetron: 800 watt en roer iedere 20 seconden om
  • Au bain-marie: Zet een pannetje met kokend water op, hang er een pan boven en zorg ervoor dat deze pan het water niet raakt. Smelt hierin de chocolade of candymelts.

Om ervoor te zorgen dat de chocolade na het smelten weer hard en glimmend wordt, moet de chocolade getempereerd worden. Dit gaat als volgt: smelt eerst twee derde van de hoeveelheid chocolade die je wilt smelten. Rasp ondertussen het derde deel van de chocolade aan kleine stukjes. Voeg dit toe aan de gesmolten chocolade. Roer het snel om, totdat ook dit laatste deel volledig gesmolten is. 

Werkwijze cookiemolds:
Smelt eerst de candymelts in de kleur waar je een accent mee wilt aanbrengen. Breng het kleurtje aan met een schoon penseeltje of giet de gesmolten chocolade in een klein spuitzakje en knip hier een puntje af. en vul hiermee het patroon van de mold. Tik voorzichtig met de mold op het werkblad om luchtbelletjes uit de chocolade te laten verdwijnen. Laat het kort uitharden in de koelkast.
Smelt ondertussen de rest van de chocolade op bovenstaande manier. Bedek de bodem van de mold met de gesmolten chocolade. Leg er daarna een oreokoekje op. (of een ander koekje/vulling naar keuze bv. smarties, noten, marsepein, praliné enz.) Het koekje zal de gesmolten chocolade omhoog duwen,zodat de randjes ook gevuld zijn met chocolade. Giet daarna chocolade over het koekje zodat de vorm volledig gevuld is. Tik nogmaals om de laatste luchtbelletjes te verwijderen. Zet de mold in de koelkast om uit te harden en en duw ze daarna voorzichtig uit de vorm.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder