Speltbrood meergranen

4,65

Excl. BTW: 4,27

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
BZ407625
Merk:
Bakzolder

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

All in mixSpelt, ook wel oergraan genoemd, is een graansoort net als tarwe en rijst. Het onderscheidt zich van andere ‘bedekte’ granen doordat het kaf niet met de korrel is vergroeid. Bij tarwe en rijst moet het kaf eraf worden geraspt. Bij spelt is de buitenste schil zo hard dat hij eraf gespeld moet worden. Vandaar de naam. Speltbrood bevat 40% minder fytaten dan tarwebrood. Verder zit er 10 tot 25% meer eiwitten in spelt dan bevat het veel complexe B vitaminen en een groot aantal hoogwaardige onverzadigde vetzuren.Bovendien is spelt licht verteerbaar waardoor je een betere bloedsuikerspiegel krijgt en minder snel een honger-gevoel.

Recept broodmachine: 500 gram mix 300 ml water bakken op kort programma (2-3 uur)

100% op molensteen gemalen spelt. Lactosevrij - E-nummer vrij

Ingredienten: Speltvolkorenmeel, speltbloem, zaden (gepelde zonnebloempitten, geel lijnzaad, bruin lijnzaad, gepeld gierst, getoaste sojastukjes), gejodeerd zeezout, gedroogde gist, niet gehard plantaardig vet (palm), suiker, gerstemoutbloem, soja-eiwit, rijstvezel, erwteneiwit, West-Indische kers. Voedingswaarden in gram per 100 gram Energie 1689 Kjoule, 401 Kcal Eiwit 13,10 Vet 10,50 Waarvan verzadigd 2,10 Waarvan enkelvoudig onverzadigd 2,20 Waarvan meervoudig onverzadigd 6,20 Koolhydraten 59,00 Waarvan suiker 2,60 Vezels 9,30 Natrium 0.59 Toegevoegd zout 1,48% Technologische normen Vochtgehalte 13% ± 1% As gehalte 2,2 gr/100gr Chemische normen Aflatoxine B1 < 2 ppb Aflatoxine B1, B2, G1, G4 < 4 ppb DON <750 ppb Ochratoxine A (OTA) <3 ppb

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder