Bakpakket Bananenvlaai met bladerdeeg

10,25

Excl. BTW: 9,40

Excl. BTW:
9,40
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaHB968
Merk:
Cookingathome

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving

Inhoud van bakpakket bananenvlaai met bladerdeegbodem:
- 100 gram Banketbakkersroom Koud
- 100 gram Bavarois banaan
-  250gram korstsuiker
- 150 gram smeltchocolade puur
- 1 Spuitzak Groot
- 1 Spuitzak Klein

Wat heb je verder nog nodig:

- 1 rol vers bladerdeeg (in koelvak supermarkt )
- 1 losgeklopt ei
- 250 ml melk
- 3 bananen
- 500 ml slagroom

Werkwijze:

Rol het bladerdeeg uit, Maak er een vierkante plak van (evt. enkele cm van de lange kant afhalen en met water aan de korte kant plakken).
Bestrijk het deeg dun met losgeklopt ei, besuiker het deeg daarna royaal met korstsuiker.
Leg nu een vel bakpapier op het deeg en keer de plak om. (zie foto). Leg nu de bakvorm met de bodem op het deeg en keer het geheel opnieuw om. De plak ligt nu om de buitenkant van de vlaaivorm met de suikerkant naar boven. Snijd de randjes netjes af en prik met een vork gaatjes in de bodem. 

Bak het deeg op 200 graden in ca 20 minuten gaar.
 
Laat het deeg afkoelen en verwijder de vorm.

Smelt de chocolade en bestrijk hiermee de binnenkant van de bodem. Dit heeft een dubbele functie: het is lekker én het voorkomt dat de bodem zacht wordt door de vulling).
Bewaar een klein beetje chocola voor de afwerking.

Maak de banketbakkersroom aan met melk en schep dit over de bodem als de chocolade hard is geworden.

Maak vervolgens de bavarois met de slagroom zoals op de verpakking staat aangegeven.

Snijd de bananen in plakjes en besprenkel ze evt. licht met citroensap om verkleuring van de bananen tegen te gaan.
Leg de bananenplakjes op de banketbakkersroom.

Spuit de bavarois op de taart ( spuitzak met grote spuitmond) en verdeel de rest van de plakjes banaan over de taart. 
Doe het restje smeltchocola in een klein spuitzakje en knip een minimaal hoekje van het zakje af. Spuit hiermee dunne streepjes chocola 'slordig ' over de taart.
 
Eet smakelijk!

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.
 

Bundel bevat Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder