Bakpakket Bavaroistaart

8,00

Excl. BTW: 7,34

Excl. BTW:
7,34
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaHB105
Merk:
Cookingathome

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Omschrijving

Inhoud van bakpakket Bavaroistaart:
- 250 gram biscuit
- 100 gram bavarois (smaak naar keus)
- 100 gram banketbakkersroom koud
- 1 spuitzak wegwerp middel

Wat heb je verder nodig?
- 4 eieren
- 500 ml slagroom
- 250 ml melk

Werkwijze:

1. Mix 250 gram mix voor biscuit met 55 ml water en 150 gram ei (= ca.3 eieren) in 8 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa.
2. Schep het beslag in een ingevette springvorm van ca. 24/26 cm doorsnee. Bak de biscuit in ca. 30 minuten op 175 graden in een oven met onder- en bovenwarmte tot een luchtige en verende cake. (bij een heteluchtoven verminder je de temperatuur met 10%). Laat afkoelen in de springvorm.

3. Zorg ervoor dat het biscuit goed is afgekoeld. Snijd het biscuit 2x horizontaal door.

4. Klop 500 ml slagroom zonder suiker stijf. Ga pas verder met de volgende stap als de slagroom geklopt is! De gelatine in de bavaroispoeder zorgt er anders voor dat je geen mooie bavarois krijgt. 

5. Als de slagroom klaar is ga je de bavaroispoeder aanmengen met de aangegeven hoeveelheid water. Laat dit kort even opstijven in de koelkast.

6. Meng 250 ml melk met 100 gram banketbakkersroompoeder.

7. Bedek 1 laag met banketbakkersroom en 1 laag met bavarois. Wil je de taart liever maken zonder banketbakkersroom? Vul dan beide lagen biscuit met de luchtige bavarois. Let op dat je ook bavarois over moet houden voor de buitenkant!

8. Strijk de buitenkant van de taart af met bavarois. 

9. Stop de overige bavarois in een spuitzak met spuitmondje. Spuit hiermee toeven bovenop de taart. Heb je niet meer genoeg bavarois? Dan kan je natuurlijk ook een beetje slagroom gebruiken voor de toeven.

Tip: Decoreer de bovenkant van de taart met fruit. Abrikozen of perzik uit blik kan je hier heel goed voor gebruiken. Deze kunnen zelfs tussen de laagjes biscuit verwerkt worden. Hierbij moet je wel opletten dat er niet te veel vocht in het fruit zit.

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.
 

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder