Bakpakket Biscuitrol

5,61

Excl. BTW: 5,15

Excl. BTW:
5,15
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaHB106

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • Pinda krokant / nougatine pinda 150 gram
  • Biscuit mix 250 gram (NEW)
Omschrijving

Biscuitmix is de luchtige cake die we allemaal kennen van slagroomtaart. Je kunt het prima bakken in een springvorm of in een cakevorm (dan noemen we het een schnitt), maar ook leuk en zeker niet moeilijk is een rol van biscuit. Hier kun je veel plakken van snijden, dus dat wordt heerlijk smullen met een grote groep!

Inhoud van het bakpakket Biscuitrol:
- 250 gr biscuitmix
- 150 gram nougatine, pinda krokant
- mix voor bavarois naar keuze
- evt. 1 spuitzak Middel

Verder nog nodig:
- 3 eieren
- 55 ml water
- 500 ml slagroom
- jam in een smaak die bij de bavarois past
- aardbeien voor decoratie

Bereidingswijze:
1.Maak een deeg van 250 gram biscuitmix met 55 ml water en 3 eieren. Mix dit samen minstens 10 minuten tot een luchtige en lichtgele massa.
2.Vet een bakplaat (afmeting van ca. 30 x 40 cm) in met boter of bakspray en bekleed het daarna met een velletje bakpapier. Strijk het beslag er gelijkmatig over uit en bak het ca. 14 minuten op 170 graden. (hetelucht 160 graden)
3. Neem de bakplaat uit de oven en bestrooi de taart licht met poedersuiker. Leg er een schone theedoek overheen. Keer de taart om, zodat de theedoek onder ligt. Verwijder nu het bakpapier.
4. Rol het deeg op met behulp van de theedoek en laat afkoelen.
5. Maak nu de bavarois. Mix hiervoor 500 ml slagroom zonder suiker. Maak de bavaroispoeder aan met water en spatel dit mengsel door de slagroom.
6. Wanneer de rol is afgekoeld: voorzichtig uitrollen en bestrijk de rol met jam en ruim de helft van de bavarois.
7. Rol de gevulde plak voorzichtig opnieuw op. Laat de rol opstijven in de koelkast.
8. Bestrijk de buitenkant van de rol met een dun laagje bavarois. Strooi tegen de zijkanten nougatine.
9. Spuit de bovenkant van de rol op met de overige bavarois en decoreer met chocola of fruit naar keuze.

Laat de rol ca. 3 uur opstijven in de koelkast.

Opmerking: Probeer voorzichtig op te rollen en uit te rollen, maar mocht de rol toch scheuren, dan is dit geen reden voor paniek. Door het gebruik van de vulling kan de rol gemakkelijk weer "geplakt" worden. Na enkele uren is de rol voldoende stijf en kunnen er toch mooie plakken van gesneden worden.

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder