Bakpakket Bonbons met caramel/hazelnoot vulling

5,55

Excl. BTW: 5,09

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
bakpakket-bonbons-met-caramel-hazelnoot-vulling
Merk:
Cookingathome

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Omschrijving

Inhoud bakpakket Bonbons met caramel of hazelnoot vulling

  • 250 gram smeltchocolade (melk, puur of wit)
  • 150 gram salted caramel of 100 gram hazelnoot praline vulling
  • Evt. 2 spuitzakken middel
Verder nog nodig:
  • Bonbonmal
  • Chocoladesmelter of magnetron
  • Paletmes of een gewoon mes
  • Grote schaal (minstens zo groot als de bonbonmal)
Werkwijze:
De buitenkant
Let op, lees het onderstaande goed!
1. Smelt in de chocolade smelter 2/3 e van de hoeveelheid chocolade die je nodig bent voor de buitenkant. Roer regelmatig om. Voorbeeld: je gebruikt totaal 250g voor de buitenkant. Hiervan smelt je dus eerst 165 gram in de chocoladesmelter.
Heb je geen chocoladesmelter? Dan kan je de chocolade ook au bain-marie smelten (pas op dat er geen vocht bij de chocolade komt, dit veranderd de struktuur van je chocolade).
Wil je de chocolade liever in de magnetron smelten, zorg er dan voor dat je het vermogen van de magnetron op maximaal 400 watt zet, verwarm de chocolade 20 sec, roer kort door en verwarm weer 20 sec. Herhaal dit totdat alle chocolade is gesmolten. Pas op met witte chocola in de magnetron. Deze verbrand erg snel!
2. Als de chocolade gesmolten is meng je de overige chocolade er in porties doorheen, totdat alles opgelost is. Dit noemen we tempereren en het is erg belangrijk omdat dit ervoor zorgt dat je chocolade weer mooi uithard en zijn glans behoud.
3. Pak een schaal die minstens even groot is als jouw bonbonvorm. Schenk de chocolade met behulp van een spuitzak in je mal(len). Houd de mal(len) op de kop zodat het overtollige chocolade eruit loopt en alleen de randjes mooi gevuld zijn met chocola.
4. Leg de mallen kort in de koelkast.

Het vullen van je bonbons
5. Verdeel de vulling in de bonbons. Is de caramel nog te stevig? Je kan deze iets verwarmen.
6. Dek de bonbons af met een laagje chocolade. Dit doe je het makkelijkste met een glaceermes.
Als de chocolade die je over hebt van de buitenkant inmiddels te hard is, verwarm je deze opnieuw in de chocolade smelter. Let op, denk erom dat je ook nu weer 2/3e verwarmt en 1/3e er later in oplost.
7. Laat ze nu volledig hard worden (in de koelkast) en tik ze uit de mal.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder