Bakpakket Bonbons met ganache vulling

6,60

Excl. BTW: 6,06

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
bakpakket-bonbons-met-ganache-vulling
Merk:
Cookingathome

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Omschrijving

Inhoud bakpakket Bonbons met ganachevulling

  • 250 gram smeltchocolade (melk, puur of wit)
  • 150 gram smeltchocolade melk of puur óf 250 gram smeltchocolade wit
  • Evt. 2 spuitzakken middel
Verder nog nodig:
  • Bonbonmal
  • Chocoladesmelter of magnetron
  • Paletmes of een gewoon mes
  • Grote schaal (minstens zo groot als de bonbonmal)
  • Evt. smaakstof, een likeur of gepureerd fruit
  • Evt. mixer
Werkwijze:
De vulling
  1. We beginnen met het maken van de vulling. Deze heeft even tijd nodig om stevig te worden.
    1. Bij gebruik van witte chocolade gebruik je 200 gram smeltchocolade en 100 ml slagroom
    2. Bij gebruik van pure chocolade gebruik je 125 gram smeltchocolade en 125 ml slagroom
    3. Bij gebruik van melk chocolade gebruik je 150 gram smeltchocolade en 100 ml slagroom
  2. Doe de smeltchocolade in een kom
  3. Verwarm de slagroom in een pannetje tot aan het kookpunt
  4. Schenk de warme slagroom over de smeltchocolade. Laat het kort staan en roer het dan goed door elkaar totdat het een egale massa is. Bij de witte chocolade zal het eerst geel zijn, maar hoe beter je roert hoe witter het weer wordt.
  5. Laat de ganache (mengsel van smeltchocolade en slagroom) bij kamertemperatuur afkoelen. Roer het af en toe om klontjes te voorkomen.
  6. Wil je een luchtige ganache? Wacht totdat het is afgekoeld (maar nog niet stijf) en klop het dan op met de mixer.
TIP - Wil je een lekker smaakje aan je ganache geven?
Voeg dan een beetje likeur naar keuze toe aan de ganache. Ca. 25 ml is voldoende.
Vervang ook eens (een gedeelte van) de slagroom voor gepureerd fruit. Frambozen zijn een goede combinatie in witte chocolade ganache.
Wil je geen alcohol? Geen probleem… wij verkopen diverse smaakstoffen om je bonbons nog lekkerder te maken!

De buitenkant
Let op, lees het onderstaande goed!
  1. Smelt in de chocolade smelter 2/3 e van de hoeveelheid chocolade die je nodig bent voor de buitenkant. Roer regelmatig om. Voorbeeld: je gebruikt totaal 250g voor de buitenkant. Hiervan smelt je dus eerst 165 gram in de chocoladesmelter.
Heb je geen chocoladesmelter? Dan kan je de chocolade ook au bain-marie smelten (pas op dat er geen vocht bij de chocolade komt, dit veranderd de struktuur van je chocolade).
Wil je de chocolade liever in de magnetron smelten, zorg er dan voor dat je het vermogen van de magnetron op maximaal 400 watt zet, verwarm de chocolade 20 sec, roer kort door en verwarm weer 20 sec. Herhaal dit totdat alle chocolade is gesmolten. Pas op met witte chocola in de magnetron. Deze verbrand erg snel!
  1. Als de chocolade gesmolten is meng je de overige chocolade er in porties doorheen, totdat alles opgelost is. Dit noemen we tempereren en het is erg belangrijk omdat dit ervoor zorgt dat je chocolade weer mooi uithard en zijn glans behoud.
  2. Pak een schaal die minstens even groot is als jouw bonbonvorm. Schenk de chocolade met behulp van een spuitzak in je mal(len). Houd de mal(len) op de kop zodat het overtollige chocolade eruit loopt en alleen de randjes mooi gevuld zijn met chocola.
  3. Leg de mallen kort in de koelkast, tot de vulling zover is afgekoeld dat je deze kan verwerken.

Het vullen van je bonbons
  1. Is je vulling voldoende afgekoeld? Verdeel de vulling dan in de bonbons. De vulling laat zich het makkelijkst verwerken wanneer hij wel is afgekoeld, maar nog niet volledig is opgesteven.  Laat net voldoende ruimte over om nog af te dekken met chocola.
  2. Dek de bonbons af met een laagje chocolade. Dit doe je het makkelijkste met een glaceermes.
Als de chocolade die je over hebt van de buitenkant inmiddels te hard is, verwarm je deze opnieuw in de chocolade smelter. Let op, denk erom dat je ook nu weer 2/3e verwarmt en 1/3e er later in oplost.
  1. Laat ze nu volledig hard worden (in de koelkast) en tik ze uit de mal.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder