Bakpakket Cheesecake

7,36

Excl. BTW: 6,75

Excl. BTW:
6,75
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaHB116

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • Zanddeeg 500 gram
  • Mix voor Cheesecake
Omschrijving

Inhoud van het bakpakket:
- 500 gram mix voor zanddeeg
- 200 gram mix voor cheesecake

Wat heb je verder nodig:
- 4 eieren + 1/3e ei voor zanddeeg
- 400 gram roomkaas/monchou (deze taart kan heel goed met de goedkope variant)
- 250 ml creme fraiche
- 175 gram boter
- vers fruit als topping
- evt. 250 ml slagroom
- 1 springvorm 24/26 cm

Werkwijze:
1. Kneed een zanddeeg van 175 gram roomboter, 500 gram mix en tweederde losgeklopt ei.
2. Bedek de bodem van een springvorm van 26 cm met het zanddeeg en maak een opstaand randje
3. Meng 400 gram MonChou met een mixer op een lage stand totdat het glad is. Meng dit vervolgens met 250 ml crème fraîche. Voeg 4 eieren en de mix toe en meng dit 1/2 minuut op de laagste stand tot een gladde massa.
4. Giet de massa over de zanddeegbodem in de springvorm. Bak de cheesecake 50-60 minuten. Bakken: Electrische oven 140°C, heteluchtoven 130°C, gasoven stand 2.
5. Laat de cheesecake in de bakvorm goed afkoelen op een rooster en plaats deze daarna minimaal 1,5 uur in de koelkast.

Bestrijk de cheesecake na afkoelen met een topping naar keuze. Dit kan alleen een blikje vlaaifruit zijn, maar ook (een laagje lemoncurd) met vers fruit.

Tip: bij het gebruik van een boterkoekvorm (doorsnee 20 cm), lukt het om van deze mixen 2 taartjes te maken. Dus een half pakje zanddeeg en een half pakje mix voor cheesecake per taart.
De baktijd mag dan naar 30 minuten. De taart wordt lager, maar omdat cheesecake vrij "machtig" is, zal dit geen probleem zijn.

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder