11,94
Excl. BTW: 10,95
- Excl. BTW:
- 10,95
- Beschikbaarheid:
- Niet op voorraad
- Model:
- CaHB1040
Chipolata taart
Inhoud van het bakpakket:
- 250 gram mix voor biscuit
- 200 gram chipolatavulling
- 50 gram amandelschaafsel
- 250 gram glaceerfondant (wit)
- 40 gram amarettini koekjes
Optioneel:
- 1 wegwerp spuitzak middel
- Roze kleurstof
Verder nog nodig van de supermarkt:
- 3 eieren
- 55 ml water
- 500 ml slagroom
- 1-2 eetlepels suiker
Werkwijze:
-
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven onder warmte)
-
Mix 250 gram mix voor biscuit met 3 eieren en 55 ml water op de hoogste stand voor ca. 10 minuten.
-
Vet een springvorm in van 24-26 cm doorsnee. Stort het beslag in de springvorm en bak het biscuit in 30 minuten gaar. Laat het biscuit goed afkoelen
-
Klop 350 ml slagroom stevig (met evt. 1 eetlepel suiker). Meng 200 gram chipolatavulling door de geklopte slagroom.
-
Snijd het biscuit 1 of 2 keer horizontaal door.
-
Heb je 2 lagen? Verdeel dan 185 gram chipolataslagroom over elke laag. Heb je 1 laag? Verdeel dan 370 gram chipolataslagroom over deze laag.
-
Stapel de taartlagen op elkaar. Bestrijk de zijkant met de overige chipolataslagroom.
-
Rooster het amandelschaafsel kort in een pannetje (droog).
-
Verdeel het amandelschaafsel over de zijkant van de taart.
-
Verwarm het glaceerfondant kort in de magnetron of au bain-marie. Voeg evt. een paar druppels kleurstof toe.
-
Verdeel het glaceerfondant over de bovenkant van de taart en zet de taart in de koelkast om op te stijven.
-
Klop de laatste 150 ml slagroom met suiker lobbig.
-
Doe dit in een spuitzak. Spuit toeven langs de rand van de taart.
-
Garneer de taart met de amarettini koekjes.
Eet smakelijk!