Bakpakket Flamingotaart

17,61

Excl. BTW: 16,16

Excl. BTW:
16,16
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Model:
CaHB125
Merk:
Cookingathome

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Omschrijving

Inhoud van het bakpakket:
- 250 gram biscuitmix
- 100 gram bavaroispoeder (smaak naar keus)
- 200 gram mix voor botercreme
250 gram deco melts roze
- 50 gram smeltchocolade puur voor ogen en snavel
- 1 grote wegwerp spuitzak
- roze druppel kleurstof (voor de buitenkant)
- taartkarton goud 24cm

Zelf nog toevoegen uit de webshop:

- Taartpan PME 18x10 cm of easy layers
- Grote platte kwast ongeveer 1 cm breed

Verder nog nodig:
- 3 eieren
- 55 ml water
- 300 gram roomboter
- 500 ml slagroom

Werkwijze:

  1. Mix 250 gram biscuitmix met 55 ml water en 3 eieren voor ca. 10 minuten. Vul de ingevette taartpan of easy layers en bak op 175 graden onder en boven warmte.
Baktijd taartpan: 35 minuten
Easy layers: 15-20 minuten

Laat het biscuit goed afkoelen.
  1. Roer 300 gram roomboter zacht. Meng 200 gram mix voor botercreme met 250 ml water en voeg dit in gedeeltes toe aan de boter. Voeg een paar druppels kleurstof toe en mix het geheel tenminste 8 minuten tot je een mooie zachte creme hebt.
  2. Klop 500 ml slagroom zonder suiker bijna stijf. Maak de bavaroisepoeder aan met water. Spatel dit voorzichtig door de opgeklopte slagroom.
  3. Zet het biscuit op de kop. Zo heb je een gladde bovenkant. Snijd het biscuit  3 keer horizontaal door.
  4. Spuit een 'dijkje' botercreme langs de rand van de onderste biscuitlaag. Vul hem vervolgens met de bavarois. Doe dit ook met de tweede en de derde laag.
  5. Strijk de buitenkant van de taart af met botercreme. Voor een mooi resultaat; strijk eerst af met een dun laagje, zet de taart 20 minuten in de koelkast en breng daarna nog een laagje botercreme aan. Dit voorkomt kruimels aan de buitenkant van de taart. Strijk de botercreme mooi glad af.
Decoreren:
  1. Smelt  de decomelts. Verdun zonodig met een druppeltje zonnebloemolie.
  2. Maak op een vel printpapier een tekening van het flamingo-kopje of print er 1 uit. Leg deze onder een velletje bakpapier of vershoudfolie op een harde ondergrond en ‘vul’ de getekende vorm op met de gesmolten decomelts. Zorg dat het aan de onderkant (waar de kop in de taart zal steken) een wat groter vlak is, zodat je dit stevig in de taart kan steken. Maak van de pure chocolade de snavel en een oogje.
  3. Voor de ‘veren’ gebruik een nieuwe platte kwast of een koffielepel. Schep een lepeltje gesmolten decomelts op het papier en veeg met behulp van de kwast of de lepel uit tot een waaier vorm. Als ze goed hard zijn kun je ze makkelijk van het papier halen. Maak de veren vast met de restjes van de botercreme of steek ze zonder botercreme in de zijkant van je taart. Maak een kleine snede in je cake waar de kop moet komen.
Bundel bevat Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder