Bakpakket Herfst Cakebowl

8,00

Excl. BTW: 7,34

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
bakpakket-herfst-cakebowl
Merk:
Cookingathome

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Omschrijving

Bakpakket Herfst Cakebowl
Inhoud van het bakpakket:

- 400 gram mix voor kruidcake
- 100 gram mix voor appelkaneel bavarois of hazelnoot bavarois
- 150 gram salted caramel

Optioneel
- Wegwerp spuitzak groot + wegwerp spuitzak klein
- Spuitmondje
- evt. 10 to-go cakebowls
  
Verder nog nodig: 
500 ml slagroom
- 3 appels
- 2 theelepels kaneel
- Klontje boter
- Handvol rozijnen
- Suiker of honing
- Walnoten of andere nootjes
- Cakeblik
- Evt. 10 kommetjes met een diameter van 10cm
 
Recept:
  1. Maak de cake volgens de aanwijzing op de verpakking en laat volledig afkoelen.
  2. Schil de appels. Verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Smelt in een koekenpan een klontje boter. Bak hierin op een middelmatig vuur de appelblokjes. Voeg een beetje kaneel, suiker/honing, rozijntjes en evt rum naar smaak toe. Schep regelmatig om. De suikers zullen gaan karamelliseren en stroperig worden. De appeltjes zijn goed als ze lekker zacht zijn. Proef eventueel tussendoor even of je de verhouding suiker/kaneel goed is. Na ongeveer 10-15 minuten zijn je appeltjes goed gaar. Laat ze afkoelen.
  3. Klop 500 ml slagroom zonder suiker. Meng de bavaroispoeder met de aangegeven hoeveelheid water. Meng het bavaroismengsel door de slagroom. Schep de bavarois in een spuitzak met spuitmondje.
  4. Snijd dunne plakjes van de cake (minimaal 24 plakjes). Steek 10 rondjes ter grootte van de bodem van het schaaltje. Steek vervolgens 10 rondjes die iets groter zijn. Snijd de laatste 4 plakjes in mooi kleine blokjes.
  5. Leg de kleine rondjes op de bodem van je kommetjes. Spuit een laagje bavaroise op de cake en leg het iets grotere rondje erbovenop. Spuit nu een spiraalvormige toef diagonaal over de cake (zie foto).
  6. Doe een schepje van je appeltjes aan de ene kant van je bavaroise-spiraal en aan de andere kant wat cakeblokjes.
  7. Doe een beetje caramel in een klein spuitzakje. Verwarm dit kort in een kommetje warm water. Knip een heel klein puntje van het zakje en spuit sliertjes over je cakebowl.
  8. Decoreer verder met een walnootje of andere nootjes.
Eet smakelijk.
Ps; vind je het teveel gedoe om zelf appeltjes te bakken? Dan kan je er ook voor kiezen om de appelvulling van Aarts te gebruiken, verkrijgbaar bij Cookingathome.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder