8,20
Excl. BTW: 7,52
- Excl. BTW:
- 7,52
- Beschikbaarheid:
- Op voorraad
- Model:
- CaHB129
- Merk:
- Cookingathome
Inhoud van het bakpakket:
- 450 gram mix voor kruimelbodem
- 100 gram bavarois (smaak naar keus)
- bavaroisband
Benodigdheden van de supermarkt:
- 90 gram boter
- 250 ml slagroom (voor de vulling) + 100 ml (voor de decoratie)
- 250 ml naturel kwark (mager, halfvol of volle kwark maakt niet uit)
- jam in bijpassende smaak
- evt. aardbeien (voor de zijkant)
- evt. chocolaatjes of vers fruit
Verder nog nodig:
- springvorm van ca. 26 cm
- 1 bakpapiertje
Werkwijze:
(1) Smelt 90 gram boter in de magnetron
(2) Meng 225 gram mix voor kruimelbodem door de gesmolten boter.
(3) Bedek de onderkant van de springvorm met een bakpapiertje.
(4) Zet een strook bavaroisband in de binnenkant van de vorm (knip het op maat). Dit doe je zodat de taart weer makkelijk uit de bakvorm komt.
(5) Breng de kruimelbodem aan in de springvorm. Druk het goed aan met de achterkant van een lepel en zet de bodem in de koelkast.
Wil je hetzelfde 'aardbeien-effect' als op de foto?
Maak de aardbeien schoon en snijd ze doormidden (van boven naar onder, dus niet van links naar rechts). Plak de aardbeien (met de dikke kant naar onderen) tegen de rand van de springvorm.
(6) Klop 250 ml slagroom met 250 gram kwark tot het lobbig is.
(7) Als het kwark-room mengsel is geklopt meng je de bavaroispoeder met de aangegeven hoeveelheid water.
(8) Meng het bavaroismengsel door de kwark-room.
(9) Stort de vulling op de kruimelbodem en laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
(10) Na het afkoelen kan je de springvorm openmaken zonder de randen los te steken aangezien deze zijn bekleed met het bavaroisband.
(11) Verdeel de jam over de bovenkant van de taart.
(12) Klop nog een beetje slagroom met suiker voor de toefjes bovenop. Spuit de toeven aan de rand en decoreer deze eventueel met chocolaatjes of vers fruit.
Veel plezier met bakken!
Heb je een leuke foto van je baksel? Deel hem op de Facebook groep 'Bakken met Cookingathome'. Heb je geen Facebook maar wil je hem toch delen? Stuur de foto dan naar fotos@cookingathome.nl.
Vond je het bakpakket een succes of juist niet? Laat een review achter voor je medebakkers.
Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.