Bakpakket Reuze Mergpijp

11,95

Excl. BTW: 10,96

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
bakpakket-reuze-mergpijp
Merk:
Cookingathome

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Omschrijving

Inhoud bakpakket Reuze mergpijp voor ca. 10 stuks:
- 250 gram biscuit (je hebt 175 gram nodig)
- 250 gram blanke marsepein
- 150 gram smeltchocolade puur of Ruby
- 500 gram Sugar and crumbs smaak naar keus (je hebt 75 gram nodig)
Voor de Ruby variant is de framboos-witte chocolade Sugar and Crumbs fantastisch lekker!

Wat heb je nodig van de supermarkt:
2 eieren
- 100 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 2 eetlepels jam
 

Wat heb je verder nog nodig:

- Bakpapier
- Vershoudfolie
- Deegroller
- Bakplaat 30x40cm

Let op nr. 1: Je houd de helft van je gebakken biscuit over. Wil je daar gelijk ook mergpijpen van maken? Dan heb je dubbel de marsepein, botercreme en chocolade nodig. Je kan het ook heel goed bewaren in de vriezer voor de volgende keer of je kan er lepelgebakjes van maken. 
Let op nr. 2: Op de foto's hierboven is het hele bakpakket 2x uitgevoerd. De ene helft is gemaakt met de ruby chocolade en de andere helft met de pure chocolade. Op de foto's zijn dus 20 grote mergpijpen gemaakt.

Bereidingswijze:
  1. Mix 175 gram mix voor biscuit met 2 eieren en 35 ml water volgens de aanwijzing op de verpakking. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Strijk het beslag egaal over de bakplaat. Zorg er echt voor dat het GLAD en EGAAL verdeeld is.
  2. Bak het biscuit op 175 graden onder en bovenwarmte in ca. 8 minuten gaar.
  3. Roer de roomboter zacht. Voeg de sugar and crumbs toe en spatel dit eerst met de hand een beetje door de boter (dit voorkomt gestuif wanneer je met mixen begint). Mix nu de boter tot een zachte crème op middelste stand ten minste 8 minuten!
  4. Snijd van de biscuit twee stroken van 8 cm. De lengte van je stroken zal ca 30 cm zijn. Je houd de helft van je biscuit over, dit kan je bewaren in de diepvries voor een volgende keer, of je maakt er lepel gebakjes van.
  5. Bestrijk 1 strook met een dun laagje jam. Hierop verdeel je 125 gram van je boter crème. Leg de ander plak biscuit er bovenop en druk licht aan. Snijd het gebak in de lengte door zodat je 2 stroken krijgt van 4 cm breed en ca 30 cm lang. Leg ze op (aparte) smalle strookjes bakpapier en bestrijk de zij,- en bovenkanten met boter crème. Houd een klein beetje crème achter de hand om straks de onderkant ook nog te kunnen bestrijken. Leg de stroken in de koelkast. Als het goed is zullen je stroken ca 2 cm hoog zijn. Als dit veel meer is zul je bij de volgende stap er rekening mee moeten houden dat je lap marsepein ook groter moet worden. Reken dan 2x de hoogte en 2x de breedte. Dat is wat je per strook nodig hebt.
  6. Rol de marsepein uit tussen twee lagen vershoudfolie. Probeer om je lap van begin af aan in vorm te houden. Hij moet uiteindelijk de afmeting 25x30 cm hebben.
  7. Snijd de plak marsepein nu in twee gelijke delen. 12,5x30 cm (of groter als je gebak hoger is dan 2 cm)
  8. Leg de plakken marsepein nu op je stroken gebak strijk eerst de bovenkant glad en dan de flappen naar beneden. Keer nu het baksel om, verwijder het bakpapier, bestrijk de onderkant met de overige creme en vouw de flappen marsepein hier overheen.
  9. Leg de stroken terug in de koeling.
  10. Smelt de smeltchocolade op laag vermogen in de magnetron of au-bain-marie. Roer het ondertussen af en toe door.
  11. Haal je gebak uit de koeling. Snijd van elke strook 5 grote mergpijpen (ca 6 cm)
  12. Dip de uiteinden in de chocolade en leg ze op een vel bakpapier tot de chocolade weer hard is.


Heb je een leuke foto van je baksel? Deel hem op de Facebookgroep ‘Bakken met Cookingathome’. Heb je geen Facebook maar wil je hem toch delen? Stuur de foto dan naar fotos@cookingathome.nl.
Vond je het bakpakket een succes of juist niet? Laat hieronder een review achter voor je medebakkers.
Eet smakelijk!

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder