Bakpakket Roomhoorntjes

7,07

Excl. BTW: 6,49

Excl. BTW:
6,49
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaHB802

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • Korstsuiker
  • Banketbakkersroom (koud) 100 gram
  • Smeltchocolade Puur 55% 150g
Omschrijving

**Let op! Om roomhoorntjes te maken heb je wel roomhoornpennen nodig! Onderaan deze pagina vind u de grote en kleine roomhoornpennen.

Roomhoorntjes (voor 10 stuks)**

Inhoud van het bakpakket:
- 100 gram banketbakkersroom (koud)
- 250 gram korstsuiker
- 150 gram smeltchocolade puur
- evt. 1 wegwerp spuitzak

Benodigdheden van de supermarkt:
- 10 plakjes roomboter bladerdeeg
- 250 ml melk
- 1 losgeklopt ei
- 250 ml slagroom
- 1 eetlepel suiker

Verder nog nodig:
- Roomhoorn pennen
- Bakpapier
- spuitmondje

Werkwijze:

  1. Leg een lang stuk (minimaal 60 cm) vershoudfolie op het werkblad. Leg hierop 5 plakjes bladerdeeg. Leg vervolgens de andere 5 plakjes hier weer bovenop. Je legt dus 2 plakjes op elkaar.
  2. Dek het bladerdeeg weer af met vershoudfolie.
  3. Rol met behulp van een deegroller het bladerdeeg uit tot een plak van ca. 15 cm breed en 50 cm lang.
  4. Snijd stroken van ca. 50 cm lang
  5. Vet de roomhoornpennen in. Wikkel de bladerdeegstroken om de ingevette pennen met steeds iets overlap. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en bestrooi ze royaal met korstsuiker.
  6. Bak ze op 200 graden ca. 20-25 minuten totdat ze mooi gaar en lichtbruin zijn.
  7. Laat ze afkoelen en verwijder de pen.
  8. Smelt de chocolade en dip de bovenkant in de chocolade. Laat dit uitharden.
  9. Meng 100 gram banketbakkersroom met 250 ml melk voor ca. 2 minuten. Klop 250 ml slagroom met suiker lobbig. Voeg de banketbakkersroom toe en meng dit tot een romig geheel. Schep het in een spuitzak en vul de roomhoorntjes.
  10. Bewaar ze in de koelkast.

Het team van Cookingathome wenst je veel bakplezier en eet smakelijk.

Heb je een leuke foto van je baksel? Deel hem op de Facebook groep 'Bakken met Cookingathome'. Heb je geen Facebook maar wil je hem toch delen? Stuur de foto dan naar fotos@cookingathome.nl.
Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder