Bakpakket Schwarzwalder Kirsch Slof

19,02

Excl. BTW: 17,45

Excl. BTW:
17,45
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaHB3506

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • Zanddeeg 500 gram
  • FunCakes Amandelspijs 1:1 250 g
  • Aarts Fruitvulling Kersen 560 gram
  • Bavarois Stracciatella 100 gram
  • Banketbakkersroom (bakvast) 200 gram
Omschrijving

Schwarzwalder Kirsch Slof
Inhoud van het bakpakket:

  • 500 gram mix voor zanddeeg (voldoende voor 2 kleine slofjes of 1 grote)
  • 250 gram amandelspijs
  • 200 gram banketbakkersroom bakvast
  • Aarts Fruitvulling Kersen
  • Bavarois straciatella
  • evt. 1 grote spuitzak wegwerp

Nodig van de supermarkt:

  • 1 ei
  • 175 gram roomboter
  • 500 ml melk/water
  • 500 ml slagroom
  • cacaopoeder

In dit recept maak je alles voor 2 kleine slofjes. Wil je liever maar 1 slofje maken? Doe dan overal de helft van.
er slof gebruik je: 250 gram zanddeeg, 50-100 gram amandelspijs (naar smaak) en 100 gram banketbakkersroom.
Als je de uitschuifbare sloffenring hebt, dan kan je met dit recept 2 kleine slofjes of 1 slof maken op de grootste stand.

Werkwijze

  1. Kneed een soepel deeg van 500 gram zanddeegmix met 2/3 losgeklopt ei, 175 gram boter en 45 gram cacaopoeder. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal 2 uur rusten in de koelkast, beter nog is 24 uur. Hierdoor wordt het deeg beter van smaak en je kunt het fijner verwerken.
  2. Kneed het deeg voor verwerken nogmaals door en rol het met behulp van een deegroller uit tot een plak van ca. 5 mm dikte.
  3. Vet de slofring in met bakspray of boter. Steek met behulp van de slofring een bodem uit de deegplak. Snijd repen uit het deeg en bedek hiermee ca. tweederde van rand van de slofing.
  4. Meet 500 ml melk af voor de banketbakkersroom. Snijd 200 gram amandelspijs aan kleine stukjes en meng dit met enkele eetlepels van de melk die je al klaar hebt staan voor de banketbakkersroom. Maak 200 gram bakvaste banketbakkersroompoeder aan met de rest van de melk. Meng de spijs met de mixer door de banketbakkersroom tot een stevig papje.
  5. Bedek hiermee de bodem van de slof.
  6. Bak dit samen op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 35-40 minuten op ca. 175 graden. Laat afkoelen in de ring, verwijder de ring als de koek nog een klein beetje warm is, maar al wel stevig.
  7. Bedek de slofbodem na het bakken en afkoelen met een laagje fruitvulling Kersen.
  8. Klop 500 ml slagroom lobbig.
  9. Meng 100 gram bavaroismix met 100 gram water. Meng dit door de slagroom.
  10. Doe het spuitmondje in de spuitzak. Vul de spuitzak vervolgens met de straciatella bavarois en spuit de slof mooi op.
  11. Decoreer met wat kersen van de fruitvulling.

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder