Bakpakket Slof van zanddeeg

10,45

Excl. BTW: 9,59

Excl. BTW:
9,59
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaHB957
Merk:
Cookingathome

Beschikbare opties:

Omschrijving

Let op! Om een slofje te maken heb je wel een sloffenring nodig. Deze vind je onderaan de pagina.

Maak eenvoudig een slof van zanddeeg 

Inhoud van het bakpakket:
- 500 gram mix voor zanddeeg (voldoende voor 2 kleine slofjes)
- 100 gram amandelspijs
- 100 gram banketbakkersroom bakvast
- 1 bakje bavarois naar keuze (voldoende voor 2 kleine slofjes)
- 1 wegwerp spuitzak groot

Optioneel:
- Slofring 

Zelf toevoegen uit onze webshop:
- evt. chocolaatjes of amarettini koekjes als garnering
- een slofring

Nodig van de supermarkt:
- 1 ei
- 175 gram roomboter
- 250 ml melk/water
- 500 ml slagroom 

Dit recept is bedoeld voor een kleine slofring of de kleinste stand van de verstelbare slofring. 

Kneed een soepel deeg van 250 gram zanddeegmix met 1/3 losgeklopt ei en 90 gram boter. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal 2 uur rusten in de koelkast, beter nog is 24 uur. Hierdoor wordt het deeg beter van smaak en je kunt het fijner verwerken.

Kneed het deeg voor verwerken nogmaals door en rol het met behulp van een deegroller uit tot een plak van ca. 5 mm dikte.

Vet de slofring in met bakspray of boter. Steek met behulp van de slofring een bodem uit de deegplak. Snijd repen uit het deeg en bedek hiermee ca. tweederde van rand van de slofing. 

Meet 250 ml melk af voor de banketbakkersroom. Snijd 100 gram amandelspijs aan kleine stukjes en meng dit met enkele eetlepels van de melk die je al klaar hebt staan voor de banketbakkersroom. Maak 100 gram bakvaste banketbakkersroompoeder aan met de rest van de melk. Meng de spijs met de mixer door de banketbakkersroom tot een stevig papje. Bedek hiermee de bodem van de slof. 

Bak dit samen op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 25- 35 minuten op ca. 175 graden tot de slof goudbruin van kleur is. Let ook op dat de bodem van de slof goed van kleur is, dit kun je zien door de vorm voorzichtig op te tillen met een kaasschaaf. Laat afkoelen in de ring, verwijder de ring als de koek nog een klein beetje warm is, maar al wel stevig.

Tips:
- Bak ook eens appels mee in de slof en spuit daarna op met appel-kaneelbavarois, perenbavarois of citroenbavarois
- Bedek na het bakken de bodem van de slof met vlaaivulling aardbei, kers of bosvruchten. Spuit daarna op met bavarois (rabarber)aarbei, yoghurt-kers of bosbes-botermelk.
- Bedek na het bakken de slof met banketbakkersroom en decoreer met vers fruit. Bedek het fruit met afdekgelei om verkleuren te voorkomen.
- Kruimel amarettokoekjes op de bodem van de slof en spuit het op met amarettobavarois

Voor meer foto's van slofjes: zie de smul-galerij "op z'n slofjes". 

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.
 

Bundel bevat Beoordelingen (2)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder