Bakpakket Slof van zeeuwse bloem - voor 3 sloffen

12,60

Excl. BTW: 11,56

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
bakpakket-slof-van-zanddeeg
Merk:
Cookingathome

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Maak eenvoudig een slof van zeeuwse bloem 

Inhoud van het bakpakket:
- 1 kg zeeuwse bloem
- 500 gram amandelspijs
- 500 gram banketbakkersroom bakvast

Zelf toevoegen uit onze webshop:

- per slof: 1 bakje bavarois naar keuze 
- evt. chocolaatjes of amarettini koekjes als garnering
- een slofring

Nodig van de supermarkt per slof:
- 250 ml melk/water
- 160 gram roomboter
- 140 gram witte basterdsuiker
- 1 ei
- 6 gram bakpoeder
- zout
- 1 kleine theelepel citroenrasp
- 125 gram patentbloem

Kneed een soepel deeg van de volgende ingrediënten:

- 160 gram roomboter
- 140 gram witte basterdsuiker
- 10 gram losgeklopt ei
- 6 gram bakpoeder
- 1 mespuntje zout
- 1 kleine theelepel citroenrasp 
- 125 gram patentbloem 
- 125 gram Zeeuwse bloem 

Deze hoeveelheid is voldoende voor 1 grote slof! (35-40 cm)

Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal 2 uur rusten in de koelkast, beter nog is 24 uur. Hierdoor wordt het deeg beter van smaak en je kunt het fijner verwerken.

Kneed het deeg voor verwerken nogmaals door en rol het met behulp van een deegroller uit tot een plak van ca. 5 mm dikte.

Vet de slofring in met bakspray of boter. Steek met behulp van de slofring een bodem uit de deegplak. Snijd repen uit het deeg en bedek hiermee ca. tweederde van rand van de slofing. 

Meet 375 ml melk af voor de banketbakkersroom. Snijd 150 gram amandelspijs aan kleine stukjes en meng dit met enkele eetlepels van de melk die je al klaar hebt staan voor de banketbakkersroom. Maak 150 gram bakvaste banketbakkersroompoeder aan met de rest van de melk. Meng de spijs met de mixer door de banketbakkersroom tot een stevig papje. Bedek hiermee de bodem van de slof. 

Bak dit samen op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 25- 35 minuten op ca. 175 graden tot de slof goudbruin van kleur is. Let ook op dat de bodem van de slof goed van kleur is, dit kun je zien door de vorm voorzichtig op te tillen met een kaasschaaf. Laat afkoelen in de ring, verwijder de ring als de koek nog een klein beetje warm is, maar al wel stevig.

Tips:
- Bak ook eens appels mee in de slof en spuit daarna op met appel-kaneelbavarois, perenbavarois of citroenbavarois
- Bedek na het bakken de bodem van de slof met vlaaivulling aardbei, kers of bosvruchten. Spuit daarna op met bavarois (rabarber)aarbei, yoghurt-kers of bosbes-botermelk.
- Bedek na het bakken de slof met banketbakkersroom en decoreer met vers fruit. Bedek het fruit met afdekgelei om verkleuren te voorkomen.
- Kruimel amarettokoekjes op de bodem van de slof en spuit het op met amarettobavarois
- De amandelspijs is verpakt per 500 gram. Dit kan je een tijdje goedhouden in de koelkast of voor langere tijd in de diepvries.

Voor meer foto's van slofjes: zie de smul-galerij "op z'n slofjes". 

Bundel bevat

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder