Bakpakket Speculaas-mandarijnen Monchoutaart

8,00

Excl. BTW: 7,34

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
bakpakket-caramel-monchoutaart-met-bitterkoekjes
Merk:
Cookingathome

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Omschrijving

Bakpakket Speculaas-mandarijnen Monchoutaart

Inhoud van het bakpakket:

- 500 gram speculaasmix (voor dit recept heb je 250 gram nodig)
- 100 gram bavarois mandarijn
- 150 gram Mirror Glaze Puur

Evt. toevoegen:
- bavaroisband (voor een strakke rand)
- Spuitzak middel 
- Spuitmond

Verder nog nodig:
- 100 gram ongezouten roomboter
- 500 ml slagroom
- 200 gram monchou
- mandarijntjes als decoratie
- Sinterklaas decoratie
- Springvorm van 24-26 cm

Bereidingswijze:
  1. Kneed 250 gram speculaasdeeg met 100 gram ongezouten roomboter tot een deeg.
  2. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het tenminste 2 uur rusten maar liever een hele nacht.
  3. Verwarm de oven voor tot 160 graden (onder en bovenwarmte). Leg een stukje bakpapier op de bodem van je springvorm OF vet de vorm.
  4. Rol het deeg uit tot een ronde lap van ter grootte van jouw springvorm en leg deze op de bodem van de springvorm. Bak het speculaas in 20-25 minuten gaar. Let op! Het deeg hoort nog zacht te zijn als het uit de oven komt!
  5. Laat de bodem afkoelen.
  6. Klop de monchou los. Klop 300 ml slagroom. Meng dit door de monchou. Maak de mix voor bavaroise aan met 100 ml water, voeg dit toe aan het monchou/slagroom mengsel en meng tot een mooi geheel.
  7. Bekleed de rand van de springvorm nu met het bavaroiseband en schep het slagroom/monchoumengsel op de bodem en strijk mooi glad af.
  8. Laat de taart tenminste 3 uur volledig opstijven.
  9. Om de chocolade mirrorglaze makkelijker te kunnen verwerken kun je deze 20 seconden in de magnetron zetten bij 400 watt. Pas op dat je de glaze niet te veel verwarmt! Heb je geen magnetron? Dan kan je het gesloten bakje even in een een kom warm water laten dobberen.
  10. Verdeel de chocolade mirrorglaze over de bavaroise en strijk mooi glad.
  11. Klop de overige slagroom met 1 eetlepel suiker. Doe het in een spuitzak met spuitmondje. Spuit mooie toefjes op je taart en decoreer deze met mandarijnen partjes en sinterklaas deco.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder