Bakpakket Speculaasjes maken

4,51

Excl. BTW: 4,14

Excl. BTW:
4,14
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaHB771

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • Amandelschaafsel 25 gram
  • Speculaasmix 500g
Omschrijving

Speculaasjes maken met een speculaasplank

Inhoud van het bakpakket:
- 500 gram mix voor speculaas
- 25 gram amandelschaafsel
- Evt. Speculaasplank (los bestellen in de webshop)

Verder nodig:
-
200 gram roomboter

  • 40 gram water

Overig:

  • Bloem
  • Bakpapier
  • Scherp mes of spatel

Bereidingswijze: 1. Snijd 200 gram boter door 500 gram speculaasmix. Voeg hier 50-60 ml water aan toe en kneed er een deegbal van.

  1. Verpak het speculaasdeeg in vershoudfolie en laat het minstens 2 uur rusten in de koelkast. Het liefst 24 uur.
  2. Neem een stuk van de deegbal. Rol het plat ter grote van je speculaasje. Bestrooi 1 kant lichtjes met iets bloem.
  3. Doe de bebloemde kant van het deeg in de vorm van het plankje. Duw dit goed aan zodat het reliëf goed overkomt.
  4. Snijd met behulp van een scherp mes of spatel het overtollige deeg weg en klop daarna het speculaasje uit de plank.
  5. Verwarm de oven voor op ca. 180 graden (boven-onder warmte).
  6. Leg de speculaasjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Bestrooi de speculaasjes eventueel met amandelschaafsel en bak ze in ca. 10-12 minuten gaar.

De baktijden kunnen afwijken. Dit is afhankelijk van de grootte en dikte van de koekjes en elke oven is ook weer anders. Bak je liever op hetelucht? Dan is 160 graden voldoende!

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder