Bakpakket Taart van Sloffendeeg

7,63

Excl. BTW: 7,00

Excl. BTW:
7,00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaHB141

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • Zanddeeg 500 gram
  • Banketbakkersroom (bakvast) 100 gram
  • Amandelspijs 100 gram
Omschrijving

Taart van sloffendeeg!

Wil je het principe van een slofje bakken, maar heb je (nog) geen slofring ter beschikking? Bak dan deze taart in een springvorm!

Inhoud van het bakpakket:
- 500 gram mix voor zanddeeg
- 100 gram bakvaste banketbakkersroom
- 100 gram amandelspijs
- 100 gram bavaroispoeder naar keuze

Nodig van de supermarkt:
- 1 ei
- 175 gram ongezouten roomboter
- 500 ml slagroom
- 250 ml melk

- springvorm van 24 of 26 cm doorsnee

Werkwijze:

1. Kneed 500 gram mix voor zanddeeg met 175 gram boter en tweederde van 1 ei tot een soepel deeg. Laat het zo mogelijk 2 uur rusten in de koelkast.
2. Rol een deegplak uit van ca. 5 mm dik en bekleed de bodem en rand van de springvorm met het deeg.
3. Meet 250 ml melk af voor de banketbakkersroom. Snijd 100 gram amandelspijs aan kleine stukjes en meng dit met enkele eetlepels van de melk die je al klaar hebt staan voor de banketbakkersroom. Maak 100 gram bakvaste banketbakkersroompoeder aan met de rest van de melk. Meng de spijs met de mixer door de banketbakkersroom tot een stevig papje
4. Verdeel het room/spijs-mengsel over de deegbodem en bak het geheel ca. 40 min bij 175 graden. Laat de bodem afkoelen.

5. Klop 500 ml slagroom zonder suiker stijf. Meng de bavaroispoeder met de aangegeven hoeveelheid lauw water. Spatel dit papje door de slagroom. Verdeel de bavarois over de taartbodem. Laat opstijven in de koelkast. Garneer naar wens met taartdecoratie of fruit en slagroom.

Tip: de taart zo mogelijk 1 dag van te voren maken!

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder