Bakpakket Teddy broodjes

10,07

Excl. BTW: 9,24

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
bakpakket-teddy-broodjes
Merk:
Cookingathome

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Teddy broodjes
Benodigdheden van Cookingathome:

  • 500 gram amerikaans patentbloem
  • Suikeroogjes
  • 1 pakje zwarte fondant
  • 1 tube eetbare lijm
  • 1 zakje gist 15 gram (7 gram nodig)
  • 500 gram zanddeeg (voor dit recept heb je 250 gram nodig)

Overige benodigdheden:
  • 30 gram suiker
  • 10 gram zout
  • 85 + 40 gram zachte roomboter op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • Scheutje koffiemelk
  • 250 ml melk (lauw)
Werkwijze:
  1. Kneed een soepel deeg van 250 gram  zanddeeg en 1/3e losgeklopt ei en 85 gram roomboter. Let goed op dat je alles goed afweegt. Het resterende ei kun je straks gebruiken om de broodjes af te smeren.
  2. Verpak het zanddeeg in folie en laat het rusten in de koelkast.
  3. Voor het brooddeeg kneed je 500 gram bloem, 30 gram suiker, 10 gram zout, 7 gram gist, 45 gram boter, 1 ei en 250 ml melk tot een soepel deeg. Dit kneden moet ca 15-20 minuten. Je deeg is goed als het soepel is en je er een vliesje van kan trekken tussen je vingers.
  4. Verdeel het deeg in 2 porties. 1x 600 gram 1 x de rest
  5. Laat het deeg een uur rijzen. Dit kan afgedekt op een warme plek of… onafgedekt op een rooster in de oven. Daarbij zet je een schaaltje gekookt, dampend, water op de bodem van de oven. Sluit de deur maar laat de oven verder uit. Laat het rijzen totdat het deeg minstens 2-3 keer zo groot is geworden.
  6. Na het rijzen verdeel je de bol van 600 gram in 13 gelijke bolletjes van ca 45 gram.
  7. Bol ze op en leg ze met voldoende ruimte op een met bakpapier bekleede bakplaat.
  8. Van de kleine bol deeg maak je 25 kleine bolletjes van ca 10 gram per stuk. Bol ze op en leg ze als oortjes tegen de grote deegbol.
  9. Laat het deeg nogmaals rijzen. Ca 45 minuten.
  10. Ondertussen  haal je het zanddeeg uit de koelkast. Rol het uit tot een plak van ca een halve cm dikte.
  11. Steek kleine rondjes uit voor de oortjes en grotere voor het snuitje. Ik heb een spuitmondje gebruikt met een ronde opening van 15 mm, daarvan heb ik het grote rondje voor de snuit gebruikt en de kleine kant voor de oortjes.
  12. Klop het resterende ei met een scheut koffiemelk los.
  13. Bestrijk hiermee de beertjes en plak vervolgens de stukjes zanddeeg op de oortjes en de snuit.
  14. Duw stevig vast. Het geeft niet als je hierbij het brooddeeg wat plat duwt, dit veert wel terug.
  15. Bak de broodjes in ca 15 minuten op 220 graden gaar en bruin.
  16. Laat ze afkoelen op een rooster.
  17. Plak met eetbare lijm de oogjes op hun plaats. Maak van fondant het snuitje.

Heb je een leuke foto van je baksel? Deel hem op de Facebookgroep ‘Bakken met Cookingathome’

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder