Bakpakket Twentse Kozakken

12,65

Excl. BTW: 11,61

Excl. BTW:
11,61
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaHB962

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • Mix voor botercreme 100 gram
  • Callebaut Chocolade Puur zonder tempereren 300gr.
  • BNC Marsepein Naturel 1:3 250 gram
  • Biscuit mix 250 gram (NEW)
Omschrijving

Kozakken, een echte twentse lekkernij!

Inhoud van bakpakket Twentse Kozakken (voor 12 -16 stuks):
- 250 gram biscuitmix
- 100 gram mix voor botercreme
- 250 gram marsepein
- 300 gram chocolade zonder temperen

Optioneel:
- eventueel 125g bakvaste advocaatvulling als smaakstof door de botercreme

Nodig van de supermarkt:
- 3 eieren
- 150 gram roomboter
- evt. bakvaste advocaat vulling
- evt. scheutje advocaat of jam naar keuze

Werkwijze:

- Mix 250 gram biscuitmix met 55 ml water en 3 eieren in 10 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa.Vet een bakplaat van 30 x 40 cm in met bakspray of boter, leg er een velletje bakpapier op en strijk het biscuit uit op de bakplaat. de baktijd voor deze dunne laag is 12 à 15 minuten op 175 gr. (onder-en bovenwarmte)

- Bestrooi een schone theedoek met suiker en stort de bischuitplak op de theedoek. Rol dit voorzichtig op en laat de rol afkoelen.

- Roer 150 gram roomboter zacht. Meng 100 gram mix voor botercreme met 125 ml water en voeg dit papje in gedeelten aan de zachte boter toe. Mix het daarna nog 10 minuten op de hoogste stand tot een luchtige creme. Mix op het eind eventueel 100 gram bakvaste advocaatvulling mee.

- Na afkoelen de cakerol voorzichtig terug rollen en bestrijk het met tweederde van de botercreme. Eventueel ook een dun laagje echte advocaat of jam aanbrengen. Daarna het biscuit met de creme opnieuw oprollen.

- Bestrijk de buitenkant van de rol ook met een dunne laag botercreme.

- Marsepein dun uit rollen op de gewenste maat van de rol. Leg de rol midden op de (superdunne) plak marsepein en plak het vast op de botercreme. (marsepein uitrollen lukt het beste op een met poedersuiker bestoven werkblad. Laat de rol enkele uren opstijven in de koelkast.

- Snijd plakken in de gewenste dikte. (Ca. 1 - 1,5 cm)

- Smelt 2/3 van de chocolade au-bain-marie. Voeg daarna de rest van de chocolade toe, haal het pannetje van de warmtebron en blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is. Bestrijk eerst de ene kant van de plak, leg de natte chocoladekant op een velletje bakpapier en strijk de andere kant ook af met chocolade.

Tip: kozakken kunnen prima in de vriezer bewaard worden!

Eet smakelijk!

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder