Bakpakket Witte Choco-Framboos Schuimgebakjes - voor 16 gebakjes

6,95 5,95

Excl. BTW: 5,46

Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Model:
bakpakket-witte-choco-framboos-schuimgebakjes-voor-16-gebakjes
Merk:
Cookingathome

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Witte chocolade-frambozen Schuimgebakjes
 
Inhoud van het bakpakket
  • 100 gram mix voor schuimpjes
  • 200 gram mix voor botercreme (Funcakes)
  • 150 gram Witte Smeltchocolade
  • 2 wegwerp spuitzakken groot
 
Verder nog nodig:
  • 2 vellen bakpapier
  • 150 gram fijne suiker
  • 240 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 100 ml slagroom
  • Ca. 180 gram frambozen
  • Frambozenjam
  • Witte chocolade vlokken
  • Evt. 75 gram geraspte kokos


Werkwijze
  1. Verwarm 100 ml slagroom. Los 150 gram witte chocolade op in de slagroom en zet afgedekt in de koelkast.
  2. Maak 200 gram mix voor botercreme aan met 200 ml water en laat minimaal 1 u opstijven bij kamertemperatuur.
  3. Klop 100 gram mix voor schuimpjes met 100 gram water en 150 gram fijne suiker in 10 minuten tot een stevige schuim. Is het na 10 minuten nog niet stevig? Klop dan gerust nog even langer door. Spatel voor het mixen evt. 75 gram geraspte kokos toe.
  4. Schep het schuim in een spuitzak en knip een puntje af.
  5. Leg bakpapier op twee bakplaten en spuit op elke bakplaat 16 rondjes schuim met een doorsnee van 5 cm en een ruime cm dik.
  6. Bak het schuim op 100 graden ca 1 uur ( hetelucht stand) . Laat het schuim afkoelen.
Ga 1 uur later verder:
  1. Klop 240 gram ongezouten roomboter in ca. 5 minuten zalvig. Voeg in gedeeltes het botercreme mengsel toe aan de boter. Zorg ervoor dat elk deel volledig is opgenomen door de boter voordat je het volgende gedeelte toevoegt. Mix het geheel voor ca. 10 minuten tot een gladde creme.
  2. Meng het afgekoelde chocolade/slagroom mengsel door de botercreme. Schep in de crème in een spuitzak.
  3. Spuit op de helft van de schuimrondjes een rondje creme, zorg daarbij dat je in het midden een ‘gat’ hebt. Schep met behulp van een theelepel een beetje frambozen jam in dat ‘gat’. Leg er het andere schuimrondje op.
  4. Strijk de zijkanten rondom af met een dun laagje van de crème en rol ze door de witte chocolade vlokken.
  5. Spuit de gebakjes mooi op met de overige crème. ( gebruik hiervoor een mooi groot ster spuitmondje) Versier ze met frambozen en eventueel wat witte chocolade krullen.
  6. Zet de gebakjes goed koud zodat de crème op kan stijven. Haal ze een half uur voor nuttigen uit de koelkast.


Tip! Invriezen is ook heel goed mogelijk. Ontdooi ze dan op een schaal/schoteltje

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder