Bakpakket Witte Choco-Framboos Schuimgebakjes - voor 16 gebakjes

9,27

Excl. BTW: 8,50

Excl. BTW:
8,50
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaHB773

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • Smeltchocolade Wit 29% 150g
  • Mix voor botercreme 200 gram
  • Mix voor schuimpjes 100g
Omschrijving

Witte chocolade-frambozen Schuimgebakjes

Inhoud van het bakpakket

  • 100 gram mix voor schuimpjes
  • 200 gram mix voor botercreme (bakzolder)
  • 150 gram Witte Smeltchocolade
  • evt. 2 wegwerp spuitzakken groot

**Verder nog nodig:*** 2 vellen bakpapier

  • 150 gram fijne suiker
  • 300 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 100 ml slagroom
  • Ca. 180 gram frambozen
  • Frambozenjam
  • Witte chocolade vlokken
  • Evt. 75 gram geraspte kokos

Werkwijze1. Verwarm 100 ml slagroom. Los 150 gram witte chocolade op in de slagroom en zet afgedekt in de koelkast.

  1. Klop 100 gram mix voor schuimpjes met 100 gram water en 150 gram fijne suiker in 10 minuten tot een stevige schuim. Is het na 10 minuten nog niet stevig? Klop dan gerust nog even langer door. Spatel voor het mixen evt. 75 gram geraspte kokos toe.

  2. Schep het schuim in een spuitzak (met spuitmondje) en knip een puntje af.

  3. Leg bakpapier op twee bakplaten en spuit op elke bakplaat 16 rondjes schuim met een doorsnee van 5 cm en een ruime cm dik.

  4. Bak het schuim op 100 graden ca 1 uur ( hetelucht stand) . Laat het schuim afkoelen.

  5. Verwerk deze ingrediënten op kamertemperatuur. Mix 300 gram ongezouten roomboter zalvig. Meng 200 gram mix voor botercreme met 250 ml water. Voeg dit in gedeeltes toe aan de zachte boter. Klop het daarna nog voor minimaal 8 minuten. Hoe langer, hoe lekkerder!

  6. Meng het afgekoelde chocolade/slagroom mengsel rustig door de botercreme. Schep in de witte chocolade botercreme in een spuitzak.

  7. Spuit op de helft van de schuimrondjes een rondje botercreme, zorg daarbij dat je in het midden een ‘gat’ hebt. Schep met behulp van een theelepel een beetje frambozen jam in dat ‘gat’. Leg er het andere schuimrondje op.

  8. Strijk de zijkanten rondom af met een dun laagje van de crème en rol ze door de witte chocolade vlokken.

  9. Spuit de gebakjes mooi op met de overige crème. ( gebruik hiervoor een mooi groot ster spuitmondje) Versier ze met frambozen en eventueel wat witte chocolade krullen.

  10. Zet de gebakjes goed koud zodat de crème op kan stijven. Haal ze een half uur voor nuttigen uit de koelkast.

Tip! Invriezen is ook heel goed mogelijk. Ontdooi ze dan op een schaal/schoteltje.

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder