15,15 13,95
Excl. BTW: 12,80
- Excl. BTW:
- 12,80
- Beschikbaarheid:
- Op voorraad
- Model:
- bakpakket-zanddeegvlaai-met-smaakje-voor-2-taarten-1
- Merk:
- Cookingathome
Let op! Het flesje Smaakje heeft een relatief korte houdbaarheidsdatum. Daarom is dit pakketje iets afgeprijsd. OP=OP
De houdbaarheidsdatum van Smaakje is: juni of juli 2023
Zanddeegvlaai met Smaakje – voor 2 taarten
Inhoud van het bakpakket:
- 500 gram mix voor zanddeeg
- 200 gram bakvaste banketbakkersroom
- 2 alu bakvormen 24 cm
- 100 gram Bavarois neutraal
- Smaakje Bitterkoekjes of Stroopwafel
- 80 gram amarettokoekjes
Verder nog nodig:
- 175 gram boter
- 1 ei
- 500 ml melk
- 500 ml slagroom
- evt. 250 ml slagroom en vers fruit voor decoratie
Werkwijze:
Kneed een soepel zanddeeg van 500 gram zanddeegmix, 175 gram boter en 2/3e van 1 ei. Verdeel het zanddeeg over de beide bakvormen. Maak een klein opstaand randje.
Verkruimel dan 40 gram amarettini koekjes over de 2 bodems. Bij de smaak Roze Koeken is dit niet nodig.
Klop 200 gram banketbakkersroompoeder met 500 ml melk en verdeel dit over de taartbodems. Bak de beide taartjes in 1 x op 175 graden (onder- en bovenwarmte) in ca 20 -25 minuten, tot de taartrand goudbruin van kleur is. (hetelucht 150 graden 25-30 minuten)
Klop 500 ml slagroom zonder suiker.
Meng de mix voor bavarois met 125 ml Smaakje. Spatel dit mengsel door de slagroom.
Breng de bavarois als een bol in het midden aan op de 2 taartjes. Verkruimel de overige amarettini koekjes en verdeel dit ook over de taarten.
Klop 250 ml slagroom met suiker lobbig en spuit de rand op met toeven slagroom.
Deze taart kan in z’n geheel ingevroren worden! Gebruik je amarettokoekjes als decoratie? Dan is het mooier om deze pas op de taart te doen bij nuttigen (dus niet invriezen).
Heb je een leuke foto van je baksel? Deel hem op de Facebook groep 'Bakken met Cookingathome'. Heb je geen Facebook maar wil je hem toch delen? Stuur de foto dan naar fotos@cookingathome.nl.
Vond je het bakpakket een succes of juist niet? Laat een review achter voor je medebakkers op onze website.
Veel bakplezier toegewenst!
Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.