Bakpakket Zwanensoezen

9,16

Excl. BTW: 8,40

Excl. BTW:
8,40
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaHB956

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • Soezenmix
  • Snow Decoratiepoeder 100 gram
  • Banketbakkersroom (koud) 200 gram
Omschrijving

Parijse soezen of zwanensoezen

Dit bakpakket bevat: • 300 gram soezenmix • 100 gram snow decopoeder • 200 gram banketbakkersroom (koud)

Optioneel: • 1 Spuitzak Groot

Wat heb je nodig van de supermarkt: • 8 eieren • 500 ml melk • 500 ml slagroom

Recept:

(1) Meng de soezenmix met 270 ml koud water en 8 eieren (kamertemperatuur). Mix het daarna 3 minuten op middelmatige stand.

(2) Spuit het deeg met hulp van een spuitzak met ruim mondstuk in de vorm van een soort driehoek. De punt is dan de staart van de zwaan. Bewaar een klein beetje deeg om de zwanenhals/kop te maken.

(3) De zwanenhalsjes maak je met een kleine gladde spuitmond. (Rondje) Spuit een soort s-vorm. Maak eventueel wat extra halsjes voor het geval er enkele niet zo mooi zijn geworden.

(4) Bak de soezen ca. 25 - 30 minuten op 210 graden tot de soezen droog en goudbruin zijn. De halsjes daarna bakken op zelfde temp. ca 5 min, tot ze mooi bruin en knapperig zijn.

(5) Snijd de bovenste kap van de soezen en snijd dit kapje in de lengte door. Dit worden de vleugels. Let er goed op dat je onthoud hoe de kapjes op de soes zaten. Zodat de delen later weer goed op elkaar komen.

(6) Meng 200 gram banketbakkersroom met 500 ml melk voor ca. 2-3 minuten. Vul hiermee de onderste helft van de soezen.

(7) Klop 500 ml slagroom met suiker en spuit hiermee een laagje op de banketbakkersroom. Door het bakken kunnen de soezen vervormen, maar door het opspuiten kun je dit prima weer corrigeren. Zorg dus dat je de slagroom ook weer in die driehoekvorm spuit. De punt is ook weer de staart.

(8) Leg nu de twee helften als vleugels op de soezen en steek de halsjes in het lijfje.

(9) Decoreer de zwaantjes met snowdecoratiepoeder.

Veel bakplezier en eet smakelijk!

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder