Combi pakket 'Cosy Apple Pie en Dessert'

13,73

Excl. BTW: 12,60

Excl. BTW:
12,60
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
combi-pakket-cosy-apple-pie-en-dessert

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • Amarettini koekjes 80 gram
  • Banketbakkersroom (bakvast) 100 gram
  • Bavarois Mango-Abrikoos 100 gram
  • Appeltaartmix 500 gram
  • PP Tulbandvorm 750cc+Deksel Transparant
Omschrijving

**Wat bedoelen we precies met een combi pakket? Dat leg ik je graag uit.
In dit pakket zitten 2 verschillende recepten. Namelijk het recept voor de heerlijke Cosy Apple Pie én een recept + wegwerp bakvorm voor een heerlijk dessert.

Inhoud van het combipakket:**

  • 500 gram mix voor appeltaart
  • 100 gram banketbakkersroom bakvast
  • 100 gram bavarois Abrikoos
  • 80 gram amaretto koekjes
  • Sprinkle buisje
  • Wegwerp tulbandvorm voor het dessert
  • 2 recepten (Cosy apple pie en het dessert)

De Cosy Apple Pie is een basis van appeltaart, maar dan met een verrassend lekkere topping van abrikozen bavarois. Voor deze topping heb je maar de helft van de bavarois nodig, dus deze andere helft kan je gebruiken voor het dessert! Op de bodem van de taart worden amaretto koekjes en banketbakkersroom mee gebakken zodat het extra smeuïg wordt!

Voor het dessert gebruik je dus 50 gram bavarois abrikoos, 40 gram amaretto koekjes en vanaf de supermarkt nog een blikje abrikoosjes.
Genieten maar!

Wat heb je nodig van de supermarkt:
-
1 ei

  • 130 gram + een klontje ongezouten (room)boter/ margarine
  • 250 ml melk
  • 500 ml ongeklopte slagroom (250 voor de taart en 250 voor het dessert)
  • 600 - 750 gram appels
  • Kaneel naar smaak
  • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • Abrikoosjes uit blik
  • Springvorm van 24/26 cm doorsnee

Werkwijze:1. Kneed een soepel deeg van 500 gram appeltaartmix met 2/3e losgeklopt ei en 175 gram boter. Bekleed de bodem van de ingevette vorm met een lap deeg van ongeveer een halve centimeter dik. Bekleed nu de zijkanten zodat je een opstaande rand van ongeveer 4 cm hebt. Je zult iets deeg overhouden. Hiermee kan je evt. nog een paar koekjes maken. Bak deze op 175 graden (boven-onder warmte) voor ca. 12-15 minuten.

  1. Mix 100 gram mix voor banketbakkersroom met 250 ml melk of water voor ca. 2 minuten. Verdeel dit over de bodem van je taart.
  2. Verkruimel de amaretto koekjes in grove stukken en strooi deze over de banketbakkersroom.
  3. Schil de appels en snijd in stukjes. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  4. Smelt het klontje boter in een koekenpan. Voeg de appeltjes, de basterdsuiker en de kaneel naar smaak toe en bak het geheel ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Schep de appeltjes op de banketbakkersroom en bak vervolgens de taart in een uur goudbruin en gaar.
  5. Laat de taart volledig afkoelen.
  6. Klop 250 ml slagroom zonder suiker bijna stevig. Maak de 50 gram mix voor bavaroise aan met 60 ml lauw water. Schep het mengsel voorzichtig door de slagroom. Hierbij gebruik je dus 50 gram, in de verpakking zit 100 gram. Dit kan je evt. later nog weer gebruiken voor een heerlijke dessert.
  7. Strijk de bavarois glad over de bovenkant van de taart.
  8. Decoreer de bovenkant met de decoratie.

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder