10,85
Excl. BTW: 9,95
- Excl. BTW:
- 9,95
- Beschikbaarheid:
- Op voorraad
- Model:
- CaHB1846
Appelschuitjes
Inhoud bakpakket Appelschuitjes voor 12 schuitjes: • 100 gram amandelspijs • 100 gram banketbakkersroom Bakvast • Korstsuiker • 200 gram rum rozijnen vulling
Wat heb je verder nodig voor 12 schuitjes:
• 12 plakjes diepvriesbladerdeeg (roombotervariant aanbevolen) • 6 kleine elstar appels • 1-2 losgeklopte eieren • 250 ml slagroom en 1 eetlepel suiker
Werkwijze voor 12 schuitjes:
- Laat 12 plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Schil 6 appels, halveer ze en verwijder voorzicht het klokhuis.
- Maak 100 gram banketbakkersroom aan met 250 ml melk en vermeng dit met 100 gram fijngesnipperde amandelspijs en 200 gram rum-rozijnenvulling.
- Verdeel het room/spijsmengsel over de schuitjes. Heb je iets te veel? Dit kan je goed invriezen en bewaren tot de volgende keer! Leg de halve appels met de bolle kant naar boven in het midden van de plakjes bladerdeeg.
- Vouw twee punten omhoog, over de appel en duw ze op elkaar.
- Probeer om de appel bijna volledig met het bladerdeeg te bedekken.
- Strijk de appelschuitjes dun in met losgeklopt ei en bestrooi ze vervolgens met korstsuiker.
- Bak de schuitjes ca. 30 minuten op ca 220 graden.
- Klop de slagroom met een eetlepel suiker stijf.
- Spuit mooie toeven op de platte delen van de schuitjes (zie foto)
Succes en eet smakelijk Heb je een leuke foto van je baksel? Deel hem op de Facebook groep 'Bakken met Cookingathome'. Heb je geen Facebook maar wil je hem toch delen? Stuur de foto dan naar fotos@cookingathome.nl.
Vond je het bakpakket een succes of juist niet? Laat een review achter voor je medebakkers op de website.