Bakpakket Hazelino

16,13

Excl. BTW: 14,80

Excl. BTW:
14,80
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaH798

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • Mix voor botercreme 200 gram
  • Pinda krokant / nougatine pinda 300 gram
  • Mix voor schuimpjes 100g
  • Banketbakkersroom (koud) 100 gram
  • Nocciolata Pralinevulling Kinderbueno 200g
Omschrijving

Hazelino’s (12-16 gebakjes)

Inhoud van het bakpakket:
• 100 gram mix voor schuim
• 200 gram mix voor botercreme
• 100 gram mix voor banketbakkersroom Koud
• 300 gram Nougatine
• 200 gram buenovulling
• evt. 1 Wegwerp spuitzak Groot

Wat heb je nodig van de supermarkt:
• 150 gram fijne suiker
• 300 gram roomboter
• 220 ml sterke (oplos)koffie
• 250 ml melk
• evt. mokkaboontjes als decoratie

Recept:
Voorbereiding

  1. Maak een grote mok (220 ml) sterke koffie of oploskoffie en laat dit afkoelen.

Vervolg:

  1. Leg bakpapier op twee bakplaten en teken op elk 16 cirkels van ca 5 cm doorsnee
  2. Mix in 5-10 minuten op de hoogste stand de mix voor schuimpjes met 100 ml water en 150 gram fijne kristalsuiker. Spatel voorzichtig 100 gram nougatine door het schuim.
  3. Spuit met behulp van een spuitzak zonder spuitmondje cirkels van het schuim op de bakplaten.
  4. Bak het schuim op ca. 90-100 graden ca 1 uur droog. Laat de schuimrondjes afkoelen.
  5. Klop 300 gram ongezouten roomboter in ca. 5 minuten ‘zalvig’. Maak de mix voor botercreme aan met 200 ml koude koffie. Voeg dit toe aan de boter, zorg ervoor dat het volledig is opgenomen voordat je er een nieuwe portie bij doet. Klop het voor ca. 10 minuten tot een mooie creme.
  6. Mix het geheel door op de hoogste stand totdat het een gladde crème is geworden (ca. 10 - 15 minuten).
  7. Mix 100 gram mix voor banketbakkersroom met 250 ml melk en spatel de banketbakkersroom door de botercreme.
  8. Bedek de helft van de schuimrondjes met een laagje buenovulling. Spuit vervolgens hier een laagje botercreme overheen, zorg er wel voor dat je botercreme overhoud, dit heb je namelijk ook nodig om af te strijken en te decoreren.
  9. Leg 1 van de schuimrondjes zonder botercreme hier weer op.
  10. Strijk de zijkanten rondom af met de botercreme en rol ze daarna door de nougatine.
  11. Spuit de gebakjes mooi op met de overige crème en versier ze met mokkaboontjes of een hazelnoot.

Ga je de gebakjes niet allemaal meteen nuttigen? Bewaar de gebakjes dan het liefst in de vriezer tot enkele uren voor consumptie

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder