Bakpakket Kersen Schuimrondjes

13,57

Excl. BTW: 12,45

Excl. BTW:
12,45
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaHB803

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • Bavarois Yoghurt-Kers 100 gram
  • Smeltchocolade Puur 55% 150g
  • Mix voor schuimpjes 100g
  • Spuitzak wegwerp 40 cm - per stuk
  • Banketbakkersroom (koud) 100 gram
  • Wegwerp Spuitzakken (2x groot)
Omschrijving

Inhoud van het bakpakket Kersenschuimrondjes:
- 100 gram mix voor schuim
- 150 gram (smelt)chocolade puur
- 100 gram banketbakkersroompoeder Koud
- 100 gram bavarois yoghurt-kers
- 2 Spuitzak Groot (voor de schuim en de bavarois)
- 1 Spuitzak Middel (voor de banketbakkersroom)

Wat heb je verder nodig:
- 150 gram fijne suiker
- 250 ml melk
- 1 blikje vlaaifruit kers (of aardbei) of vers fruit
- 500 ml slagroom

Werkwijze:

Mix 100 gram mix voor schuimpjes met 100 ml water en 150 gram suiker tot een stevig schuim. Spuit rondjes schuim op de gewenste grootte op een vel bakpapier. Het schuim loopt niet uit tijdens het bakken, dus bepaal vooraf de gewenste grootte van de rondjes. Bak de schuimrondjes in een voorverwarmde oven op ca. 100 graden in ca. 1 uur.

Smelt tweederde van de chocolade au-bain-marie of in een chocoladesmelter. Voeg als dit gesmolten is de rest van de chocolade in stukjes toe en blijf roeren totdat dit ook gesmolten is. Doop de randen van de schuimrondjes in de chocolade.

Mix 100 gram banketbakkersroompoeder met 250 ml melk tot een romige pudding. Leg in het midden van de schuimrondjes een lepeltje vlaaifruit. Spuit een rondje banketbakkersroom om de vlaaivulling.

Klop 500 ml slagroom zonder suiker stijf. Meng de bavaroispoeder met 100 ml lauw water en spatel dit papje door de bavarois. Schep het over in een spuitzak met een grote spuitmond. Leg de bavarois kort in de koelkast om op te stijven. Spuit daarna de bavarois op de schuimrondjes. Garneer met een toefje vlaaifruit en chocoladedecoratie.

Tip: spuit de schuimrondjes kort voor serveren op, want het schuim wordt na enkele uren zachter. Invriezen kan ook.

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder