Bakpakket Rijssense Speculaas Hartjes

7,14

Excl. BTW: 6,55

Excl. BTW:
6,55
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaHB952

Beschikbare opties:

  • Mix voor botercreme 100 gram
  • Suikerbakkerspoeder 250g
  • Speculaasmix 500g
Omschrijving

Maak nu de echte Rijssense speculaashartjes!

Dit bakpakket bevat:
- 500 gram speculaasmix
- 250 gram suikerbakkerspoeder
- 100 gram mix voor botercreme
- evt. 1 wegwerp spuitzak middel
- evt. roze kleurstof
- evt. uitsteekvorm hart

De 10 cm uitsteker is de meest gangbare maat.

Wat heb je nodig van de supermarkt:
- 350 gr roomboter

Snijd 200 gram boter door 500 gram speculaasmix. Voeg hier 50 ml water aan toe en kneed er een deegbal van. Laat dit minstens 2 uur in de koelkast staan, maar het liefst een hele dag. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dikte van ca 0,5 cm en steek er hartjes uit. Bak dit op een met bakpapier beklede bakplaat in een voorverwarmde oven ca. 15 - 20 minuten op een temperatuur van 145 - 150 graden Hetelucht. Bij gewoon onder en bovenwarmte ca 160 graden.

Laat de hartjes afkoelen. bewaar ze in een luchtdichte doos.

Meng 250 gram suikerbakkerspoeder met 2 tot 3 eetlepels water. Roer totdat er een dik glanzend glazuurtje ontstaat. Breng het evt. op kleur met enkele druppels kleurstof. (beginnen met 1 druppel) Bestrijk de hartjes met de glazuur. Laat dit aan de lucht drogen.

Mix 150 gram roomboter zacht. Meng 100 gram mix voor botercreme met 125 ml water en voeg dit papje in gedeelten aan de boter toe. Blijf daarna nog ca. 10 minuten mixen tot de botercreme romig en wit van kleur is. Voeg evt. een smaakstof (zoals marasquin) toe.

Spuit de botercreme op het glazuur. (niet op het randje van de speculaas, dan wordt de speculaas sneller zacht).

Van 500 gram mix voor speculaas maak je ongeveer 12-18 hartjes, afhankelijk van de dikte van de speculaasbodem en het formaat van de steekvorm.

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.

Beoordelingen (1)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder