Bakpakket Bolrondo's met spiegel

7,63

Excl. BTW: 7,00

Excl. BTW:
7,00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaHB986

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • Zanddeeg 500 gram
  • Banketbakkersroom (bakvast) 100 gram
  • Amandelspijs 100 gram
Omschrijving

**Let op! Om rondo's te maken heb je wel rondoringen nodig!

Inhoud van het bakpakket 12-16 rondo's:**
- 500 gram zanddeeg
- 100 gram amandelspijs
- 100 gram banketbakkersroom bakvast
- evt. 100 gram bavarois (smaak naar keus)
- evt. 1 potje mirror glaze (kleur naar keus)

Nodig van de supermarkt:

  • 1 ei
  • 175 gram roomboter
  • 250 ml melk
  • 500 ml slagroom

Verder nog nodig:
-
rondoringen

  • siliconen bolletjes vorm (SF002 voor 8cm rondoring of SF003 voor 7cm rondoring)

Werkwijze voor 10-16 rondo's:
(1) Maak een deeg van 500 gram zanddeeg, 2/3e losgeklopt ei en 175 gram boter. Laat dit 2 tot 24 uur in de koelkast rusten.
(2) Klop 500 ml slagroom zonder suiker
(3) Meng 100 gram bavaroispoeder met de aangegeven hoeveelheid water. Let op: doe dit pas als de slagroom al geklopt is! Spatel het bavaroismengsel door de slagroom.
(4) Doe de bavarois in de siliconen bolletjes vorm. Laat dit een nacht bevriezen in de vriezer. Wil je meer dan 6 bolletjes? Als de bolletjes bevroren zijn kan je ze eruit halen en bewaren in een bakje in de vriezer. Zo kan je de mal opnieuw gebruiken voor de rest van de bavarois. Met 1 bakje bavarois kan je 10-12 bolletjes maken.

(5) Rol het deeg uit tot een plak van ca. 1 cm dikte. Steek met de uitsteker rondjes deeg uit en leg deze in de rondoringen.
(6) Verwarm de oven voor op 175 graden.
(7) Meng 100 gram banketbakkersroom met 250 ml melk of water.
(8) Versnipper de amandelspijs en meng dit door de banketbakkersroom.
(9) Verdeel dit mengsel over de rondokoeken.
(10) Bak de rondo's op ca. 175 graden ca. 25 -30 minuten, tot de rondo’s goudbruin van kleur zijn.

(11) Als de rondo's goed afgekoeld zijn en de bolletjes bevroren zijn kan je ze op de dag van gebruik opmaken. De bolletjes leg je op de rondo's.
(12) Schep een beetje mirror glaze uit het potje. Verwarm het kort op een lage stand in de magnetron zodat het wat vloeibaarder wordt. Halverwege kan je evt. een kleurstof toevoegen. Als het goed vloeibaar is kan je de spiegel over de bolletjes gieten. Een andere manier is om de bevroren bolletjes in de spiegel te dopen, op deze manier kan je de spiegel strakker opmaken. Decoreer naar eigen smaak!

Heb je teveel deeg of amandelroomvulling? Dan kun je dit prima in koelkast of diepvries bewaren.
De rondo’s zijn direct na het bakken “bros” of zelfs hard, na een dag worden ze heerlijk smeuïg.
De rondoringen afwassen met schoon water, zonder afwasmiddel!

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder