13,73

Excl. BTW: 12,60

Excl. BTW:
12,60
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaHB3706

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • Zanddeeg 500 gram
  • FunCakes Amandelspijs 1:1 250 g
  • Bavarois Neutraal 100 gram
  • Banketbakkersroom (bakvast) 200 gram
Omschrijving

Stoofperen Slof
Inhoud van het bakpakket (voldoende voor 2 kleine slofjes of 1 grote):

  • 500 gram mix voor zanddeeg
  • 200 gram banketbakkersroom bakvast
  • 250 gram amandelspijs
  • 100 gram bavarois neutraal
  • evt. 1 grote spuitzak wegwerp

Nodig van de supermarkt:

  • 1 ei
  • 175 gram roomboter
  • 500 ml melk/water
  • 500 ml slagroom
  • Stoofperen op sap (zelf koken is natuurlijk het lekkerste, maar een pot uit de supermarkt kan ook heel goed)

In dit recept maak je alles voor 2 kleine slofjes. Wil je liever maar 1 slofje maken? Doe dan overal de helft van.
Per slof gebruik je: 250 gram zanddeeg, 50-100 gram amandelspijs en 100 gram banketbakkersroom.
Als je de uitschuifbare sloffenring hebt, dan kan je met dit recept 2 kleine slofjes of 1 slof maken op de grootste stand.

Werkwijze

  1. Kneed een soepel deeg van 500 gram zanddeegmix met 2/3 losgeklopt ei en 175 gram boter. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal 2 uur rusten in de koelkast, beter nog is 24 uur. Hierdoor wordt het deeg beter van smaak en je kunt het fijner verwerken.

  2. Kneed het deeg voor verwerken nogmaals door en rol het met behulp van een deegroller uit tot een plak van ca. 5 mm dikte.

  3. Vet de slofring in met bakspray of boter. Steek met behulp van de slofring een bodem uit de deegplak. Snijd repen uit het deeg en bedek hiermee ca. tweederde van rand van de slofing.

  4. Meet 500 ml melk af voor de banketbakkersroom. Snijd 200 gram amandelspijs aan kleine stukjes en meng dit met enkele eetlepels van de melk die je al klaar hebt staan voor de banketbakkersroom. Maak 200 gram banketbakkersroom aan met de rest van de melk. Meng de spijs met de mixer door de banketbakkersroom tot een stevig papje.
    Let op! Deze vulling is voor 2 slofjes bedoeld. Bak je ze tegelijk? Dan kan je het verdelen over 2 slofjes. Bak je de tweede op een ander moment? Dan kan je de vulling en/of het zanddeeg heel goed invriezen en bewaren voor de volgende keer.

  5. Bedek de bodem van de slof met het banketbakkersroom/amandelspijsmengsel.

  6. Bak dit samen op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 35-40 minuten op ca. 175 graden tot de slof goudbruin van kleur is. Let ook op dat de bodem van de slof goed van kleur is, dit kun je zien door de vorm voorzichtig op te tillen met een taartschep. Laat afkoelen in de ring, verwijder de ring als de koek nog een klein beetje warm is, maar al wel stevig.

  7. Klop 500 ml slagroom lobbig (zonder suiker).

  8. Maak de mix voor bavarois aan met 100 ml sap van stoofperen. Meng dit door de ongezoete slagroom.

  9. Snijd 250 gram stoofpeertje fijn en spatel dit door de bavarois.

  10. Schep het in een spuitzakje met spuitmond en knip een puntje af. Spuit de bavarois op de slofbodem.

  11. Decoreer de slof met de kerstdecoratie.

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder