
Bananen soezen (15 stuks)
Nodig voor dit recept:
- 150 gram mix voor soezen
- smeltchocolade
- bavarois banaan
- sprinkles
- spuitzakken
Wat heb je verder nog nodig:
- 135 + 95 gram water
- 4 eieren
- 1 of 2 bananen
- 375 ml slagroom
- Bakplaat + bakpapier
Bereidingswijze:
Meng 135 gram koud water, 4 eieren en 150 gram soezenmix door elkaar. Mix het hierna 3 minuten op middelmatige stand.
Schep het in een spuitzak en spuit 15 langwerpige soezen op de bakplaat.
Bak ze in 25-30 minuten op 210 graden gaar.
Laat de soezen afkoelen
Klop 375 ml slagroom zonder suiker.
Meng 75 gram bavarois met 95 ml water. Spatel dit mengsel door de slagroom.
Doe de bavarois in de spuitzak.
Snijd de soezen horizontaal door.
Snijd de banaan in plakjes.
Spuit 1 laagje bavarois op de bodem van de soes.
Leg hier een aantal plakjes banaan op.
Spuit vervolgens nog een laagje bavarois (bovenop de bananenschijfjes).
Dek de soes af met het bovenste kapje.
Smelt de chocolade au-bain-marie of in de magnetron (30 sec verwarmen, roeren, 30 sec verwarmen, roeren...)
Doop de soezen in de chocolade, decoreer ze evt. met de sprinkles.
