BrandNewCake Vanillestokje Tahitensis 1st. (ca. 3gr)

3,60

Excl. BTW: 3,30

Excl. BTW:
3,30
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
BNC01193

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving

Brand New Cake Vanillestokje Tahitensis 1st. (ca. 3gr) Geef een heerlijke vanillesmaak en aroma aan je gerechten met dit Brand New Cake Vanillestokje Tahitensis. Tahitiaanse Vanille heeft een fruitige, bloemige smaak met tonen van kers en amandel. Het stokje zit verpakt in een luchtdichte buis, waardoor de vanillearoma goed behouden blijft.

Wat is Tahitensis Vanille? Tahitensis Vanille is een soort orchidee uit Tahiti dat vanille produceert. Deze wordt voornamelijk geproduceerd in Tahiti, Papoea-Nieuw-Guinea, Indonesië, Niue en de Cook Eilanden. In de Grote Oceaan bevindt zich een eiland dat 'Vanilla Island' wordt genoemd, dit eiland bestaat écht! Op dit eiland wordt 80% van de vanille uit Tahiti geproduceerd. De vanille wordt met de hand bevrucht en na negen maanden geoogst. Dit vanillesoort heeft haar smaak te danken aan het tropische klimaat van Tahiti. Je kunt er karamel, anijs en chocolade in herkennen. De vanille is subtiel van smaak en heerlijk met bovenstaande aroma's. Het is een populair ingrediënt bij zoete gerechten.

Het gebruiken van de Brand New Cake Vanillestokje Tahitensis Omdat deze vanille gevoelig is voor beschadiging door warmte is hij het beste te verwerken in koud of bevroren gerechten. Je kunt het stokje onder andere gebruiken in combinatie met fruit, gebak, ijs, pudding, saus, marinades en zelfs in ijsthee.

Wanneer je het vanillestokje gebruikt is het belangrijk dat deze vers is en niet droog aanvoelt. Gebruik je ze niet direct? Bewaar ze dan in een luchtdicht bakje of zakje. Als de stokjes toch uitgedroogd zijn maal ze dan zo fijn mogelijk. Je kunt ze vervolgens door je zoete gerecht heen zeven om je gerecht een extra boost van vanille te geven.

Snijd het stokje in de lengte in twee helften. Gebruik de botte kant van je mes om in één keer de zaadjes uit de opengesneden stokjes te halen. Voeg de zaadjes toe aan je recept en gooi vooral de vrucht niet weg! Vraag je recept in kwestie om vloeibare ingrediënten? Voeg de vrucht hier dan aan toe, zodat de vanillesmaak nog intenser wordt. Gebruik je alleen de zaadjes? Bewaar dan de vrucht in een pot suiker en voeg naderhand steeds meer 'lege' vanillestokjes toe. Je creëert zo heel makkelijk de lekkerste vanillesuiker. Deze vanillesuiker is veel sterker en lekkerder dan andere vanillesuiker (in een zakje).

Het verschil van Tahitensis en Madagaskar vanille Het vanillegehalte van de Tahitensis Vanille is tussen de 0,7 en 1,8% lager dan bij de de 'Vanilla Planifolia' (de Madagaskar Vanille variant). Daarnaast worden er anijsmoleculen bij de Tahitensis Vanille verleend. Plus bevatten de Tahitensis Vanille tussen de 40 en 45% water in tegenstelling tot Bourbon Vanille. Indien je Tahitensis Vanille gebruikt heb je aan een halve peul al voldoende om de vanille smaken en aroma's te verkrijgen. Tahitiaanse Vanille wordt anders gepekeld dan vanille uit Madagaskar en gespoeld in helder water, een proces dat uniek is voor Tahiti.

Het bewaren van de Brand New Cake Vanillestokjes Tahitensis Bewaar de vanillebonen uit de buurt van warmte of licht. Het is aan te raden de stokjes in een kast te bewaren. Daarnaast is het belangrijk om de vanillestokjes op kamertemperatuur te bewaren. Bovendien is het belangrijk om de stokjes na het openen van de verpakking te bewaren in een plastic zak met de lucht eruit geperst of in een vacuümzak.

Hoe verleidelijk het ook is om vanillebonen te bewaren voor een speciale gelegenheid. Ze zijn het best wanneer ze binnen een paar weken na aankoop worden gebruikt. Bonen droge na verloop van tijd langzaam uit. Zelf als ze in hun originele verpakking worden bewaard. Dus gebruik de Brand New Cake Vanillestokjes Tahitensis nu ze nog op hun best zijn!

Specificaties

Inhoud: circa 3 gram Aantal: 1 stuk

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder