
Chocolade soezen (15 stuks)
Nodig voor dit recept:
- 150 gram mix voor soezen
- smeltchocolade
- sprinkles
- spuitzakken
Wat heb je verder nog nodig:
- 135 gram water
- 4 eieren
- 375 gram slagroom
- 2 eetlepels suiker
- Bakplaat + bakpapier
Bereidingswijze:
Meng 135 gram koud water, 4 eieren en 150 gram soezenmix door elkaar. Mix het hierna 3 minuten op middelmatige stand.
Schep het in een spuitzak en spuit 15 gelijke soezen in bolletjes op de bakplaat.
Bak ze in 25-30 minuten op 210 graden gaar.
Laat de soezen afkoelen
Klop 375 ml slagroom met suiker.
Doe de slagroom in de spuitzak en vul de soezen met slagroom.
Dit kan makkelijk als je een gaatje in de bodem prikt.
Smelt de chocolade au-bain-marie of in de magnetron (30 sec verwarmen, roeren, 30 sec verwarmen, roeren...)
Doop de soezen in de chocolade, decoreer ze evt. met de sprinkles.
Ps. Natuurlijk kan je de soezen ook vullen met de bavarois! Volg dan de instructies op de verpakking van de bavarois.
