5,75
Excl. BTW: 5,28
- Excl. BTW:
- 5,28
- Beschikbaarheid:
- Op voorraad
- Model:
- GB1445
Deze kokoskoekjes zijn zo lekker knapperig dat je ervan blijft eten! De bite-sized koekjes zijn geinspireerd op één van onze lievelingskoekjes uit onze jeugd: Chinese pindakoekjes. Deze haalden onze ouders altijd bij de Toko en ze zijn verslavend lekker. Dit wilden we heel graag recreëren in een vegan versie om met jullie te delen. De koekjes zijn supergemakkelijk om te bakken, want je voegt naast de bakmix alleen vegan boter toe! En je kan met de mix wel 26 koekjes bakken. Genoeg dus om er zelf ultiem van te genieten en om te delen met anderen.
Vulgewicht: 290 gram (26 koekjes van 15g)
ingrediënten
tarwebloem, suiker, 22% kokos, rijsmiddelen: difosfaten en natriumcarbonaten, maiszetmeel, zout
Kan sporen bevatten van: andere glutenbevattende granen, noten, pinda’s, soja, mosterd, selderij, sesamzaad, melk en sulfiet
INSTRUCTIES
heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4
- Verwarm de oven voor.
- Voeg de vegan bakmix en 125 g gesmolten vegan boter toe aan de beslagkom.
- Meng het met een spatel tot een geheel.
- Schep met een eetlepel een stukje deeg en knijp dit met je hand tot een vast bolletje. Het is niet nodig om ze rond en glad te rollen. Door de uitsteeksels worden de koekjes extra krokant.
- Herhaal dit voor de rest van het deeg. In totaal worden het 26 koekjes. Maak alsjeblieft niet meer of minder koekjes want dan klopt de baktijd niet meer en worden de koekjes te zacht of hard in plaats van lekker krokant.
- Leg de bolletjes met ten minste 1 cm tussenruimte op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Zet de bakplaat met koekjes in het midden van de oven.
- Bak de koekjes in 19-21 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Haal de koekjes uit de oven en laat ze 20 minuten afkoelen op de bakplaat. Direct uit de oven zijn de koekjes nog zachter van binnen, maar ze worden lekker knapperig als ze helemaal afgekoeld zijn.
- Bewaar de afgekoelde koekjes in een goed afgesloten bak of pot. Zo blijven ze tot wel een week lekker lang knapperig.