5,75
Excl. BTW: 5,28
- Excl. BTW:
- 5,28
- Beschikbaarheid:
- Op voorraad
- Model:
- GB1442
Chocolate lovers opgelet! Jij kan met de Green Bakers chocolate chip cookies bakmix heerlijke chewy chocolate chip cookies bakken die compleet vegan zijn. Binnen 15 minuten kan jouw keuken al de geur van vers gebakken koekjes hebben. Jij hoeft onze bakmix namelijk alleen te mixen met vegan boter en water, super handig dus! Zo kan je genieten van klassieke chocolate chip cookies zonder talloze vegan recepten uit te pluizen.
Vulgewicht: 300 gram (9 koekjes van 40 gram)
tarwebloem, suiker, cacaomassa, cacaoboter, invertsuikerstroop, karamel, emulgator: sojalecithine, natuurlijk vanille aroma, rijsmiddelen: difosfaten en natriumcarbonaten, maiszetmeel, zout, verdikkingsmiddel: xanthaangom
Kan sporen bevatten van: andere glutenbevattende granen, noten, pinda’s, mosterd, selderij, sesamzaad, melk en sulfiet
INSTRUCTIES
heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4
- Verwarm de oven voor.
- Voeg de vegan bakmix, 20 g water, en 50 g gesmolten vegan boter toe aan de beslagkom.
- Meng het geheel met een spatel en je handen tot een deegbal.
- Verdeel de deegbal in 9 gelijke stukken en maak er ronde bolletjes van. Druk de bolletjes niet plat! Zo krijg je koekjes met een lekkere chewy binnenkant. Wil je graag knapperigere koekjes, dan kan je de bolletjes een heel klein beetje platter drukken met je hand.
- Leg de bolletjes met voldoende tussenruimte op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Zet de bakplaat met koekjes in het midden van de oven.
- Bak de koekjes in 8-10 minuten tot ze goudbruin zijn. Bak de koekjes niet langer dan 10 minuten voor een lekkere chewy binnenkant.
- Haal de koekjes uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen op de bakplaat.
- Serveer warm of afgekoeld.
- Bewaar de afgekoelde koekjes in een goed afgesloten vershouddoos op kamertemperatuur. Zo blijven ze tot wel 5 dagen lekker. Kijk, ruik en proef na die tijd om verspilling te voorkomen.
VARIATIETIPS
- Voeg een hand vol noten zoals walnoten, pecannoten en hazelnoten toe aan het koekjesdeeg.
- Voeg twee eetlepels 100% pindakaas toe aan het koekjesdeeg.
- Voor gevulde koekjes kan je een theelepel van een vegan spread zoals speculoos of chocoladepasta in het midden van een bolletje deeg doen en dicht maken.
Heb je zelf een leuke variatietip? Deel deze met de Green Bakers op social media met #greenbakers