Donutsoezen

Donutsoezen











Paas donutsoezen (voor 15 stuks)

Nodig voor dit recept:
  • 150 gram soezenmix 
  • 100 gram smeltchocolade
  • 75 gram bavarois
  • Sprinkles
  • Spuitzakken

Overige benodigdheden:
  • 4 eieren
  • 375 ml slagroom
  • 135 ml water
  • Bakplaat + bakpapier
Werkwijze:
  1. Verwarm de oven voor op 210 graden onder en boven warmte.
  2. Weeg 150 gram soezenmix af. Doe het soezenmix, 4 eieren en 135 ml water in een kom en mix dit voor 3 minuten op middelmatige stand.
  3. Schep het beslag in een spuitzak en knip een puntje af zodat er een opening ontstaat van 1-1,5 cm doorsnee. Spuit rondjes op het bakpapier. Houd genoeg ruimte tussen de soezen, soezen groeien enorm in de oven.
  4. Bak de soezen in ca 25 minuten gaar en bruin.
  5. Klop de slagroom.
  6. Meng 95 ml water met 75 gram bavaroispoeder. Spatel dit mengsel door de slagroom.
  7.  Schep het in een spuitzak.
  8. Snijd de soezen horizontaal door. Spuit een royale cirkel slagroom op de onderste helft en leg het kapje hier bovenop.
  9. Smelt de chocolade op half vermogen in de magnetron ( 30 sec. verwarmen, roeren, 30 sec. verwarmen, roeren … enz)
  10. Bestrijk de soezen met de chocolade en bestrooi ze met decoratie.

Nog een keer bakken? Bekijk hier het recept en de producten: https://cookingathome.nl/donutsoezen-1