
Paas donutsoezen (voor 15 stuks)
Nodig voor dit recept:
- 150 gram soezenmix
- 100 gram smeltchocolade
- 75 gram bavarois
- Sprinkles
- Spuitzakken
Overige benodigdheden:
- 4 eieren
- 375 ml slagroom
- 135 ml water
- Bakplaat + bakpapier
- Verwarm de oven voor op 210 graden onder en boven warmte.
- Weeg 150 gram soezenmix af. Doe het soezenmix, 4 eieren en 135 ml water in een kom en mix dit voor 3 minuten op middelmatige stand.
- Schep het beslag in een spuitzak en knip een puntje af zodat er een opening ontstaat van 1-1,5 cm doorsnee. Spuit rondjes op het bakpapier. Houd genoeg ruimte tussen de soezen, soezen groeien enorm in de oven.
- Bak de soezen in ca 25 minuten gaar en bruin.
- Klop de slagroom.
- Meng 95 ml water met 75 gram bavaroispoeder. Spatel dit mengsel door de slagroom.
- Schep het in een spuitzak.
- Snijd de soezen horizontaal door. Spuit een royale cirkel slagroom op de onderste helft en leg het kapje hier bovenop.
- Smelt de chocolade op half vermogen in de magnetron ( 30 sec. verwarmen, roeren, 30 sec. verwarmen, roeren … enz)
- Bestrijk de soezen met de chocolade en bestrooi ze met decoratie.