
Eclairs (voor ca. 15 stuks)
Nodig voor dit recept:
- 150 gram soezenmix
- 100 gram smeltchocolade
- 75 gram bavarois
- Spuitzakken
- Sprinkles
Overige benodigdheden:
- 375 ml slagroom
- 4 eieren + een beetje losgeklopt ei
- 135 + 95 ml water
- Bakplaat met bakpapier
- Verwarm de oven voor op 210 gram (boven-onder warmte).
- Meng 150 gram soezenmix, 4 eieren en 135 ml water. Mix het voor 3 minuten op middelmatige stand. Schep het beslag in een spuitzak. Knip een puntje af zodat een opening van ca 1,5 cm ontstaat.
- Spuit dunne strepen beslag op de bakplaat van ca. 10 cm lang.
- Bestrijk het beslag dun met losgeklopt ei. Dit zorgt ervoor dat de bovenkant rustiger bakt en gladder blijft.
- Bak de eclairs op 210 graden onder en bovenwarmte voor ca. 20 minuten. De eclairs zijn gaar als ze licht aanvoelen. Laat ze eventueel in de open oven afkoelen.
- Klop 375 ml slagroom zonder suiker.
- Meng 75 gram bavaroispoeder met 95 ml water. Spatel dit mengsel door de slagroom.
- Snijd de eclairs open en vul met de room.
- Smelt de chocolade.
- Bestrijk de eclairs of doop ze in de chocolade.
- Decoreer verder naar eigen idee. Spuit bijvoorbeeld van de overige room kleine toefjes op het glazuurtje.
Nog een keer bakken? Bekijk hier het recept en de producten: https://cookingathome.nl/bakpakket-eclairs?search=eclair&description=true
