Eclairs

Eclairs











Eclairs (voor ca. 15 stuks)

Nodig voor dit recept:
  • 150 gram soezenmix
  • 100 gram smeltchocolade
  • 75 gram bavarois
  • Spuitzakken
  • Sprinkles

Overige benodigdheden:
  • 375 ml slagroom
  • 4 eieren + een beetje losgeklopt ei
  • 135 + 95 ml water
  • Bakplaat met bakpapier
Werkwijze:
  1. Verwarm de oven voor op 210 gram (boven-onder warmte).
  2. Meng 150 gram soezenmix, 4 eieren en 135 ml water. Mix het voor 3 minuten op middelmatige stand. Schep het beslag in een spuitzak. Knip een puntje af zodat een opening van ca 1,5 cm ontstaat.
  3. Spuit dunne strepen beslag op de bakplaat van ca. 10 cm lang.
  4. Bestrijk het beslag dun met losgeklopt ei. Dit zorgt ervoor dat de bovenkant rustiger bakt en gladder blijft.
  5. Bak de eclairs op 210 graden onder en bovenwarmte voor ca. 20 minuten. De eclairs zijn gaar als ze licht aanvoelen. Laat ze eventueel in de open oven afkoelen.
  6. Klop 375 ml slagroom zonder suiker.
  7. Meng 75 gram bavaroispoeder met 95 ml water. Spatel dit mengsel door de slagroom.
  8. Snijd de eclairs open en vul met de room.
  9. Smelt de chocolade.
  10. Bestrijk de eclairs of doop ze in de chocolade.
  11. Decoreer verder naar eigen idee. Spuit bijvoorbeeld van de overige room kleine toefjes op het glazuurtje.

Nog een keer bakken? Bekijk hier het recept en de producten: https://cookingathome.nl/bakpakket-eclairs?search=eclair&description=true